Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Care sunt beneficiile consumului de ulei de in

Sursa foto: Pexels

O modalitate simplă pentru fortificarea imunității

O sursă excelentă de fibre dietetice, acizi grași Omega 3 și acid linoleic, uleiul din semințe de in este folosit de mii de ani, mai ales în cultura mediteraneană, fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri vegetale.

Îl poți găsi în magazine fie ca supliment alimentar, fie sub formă lichidă. Poate fi adăugat cu ușurință în sosuri sau în dressingurile pentru salate. Se poate adăuga, spre exemplu, o lingură de ulei de in sau 15 ml în iaurturi sau smoothie-uri o dată pe zi.

Descoperă în continuare câteva dintre minunatele beneficii pe care ți le poate aduce uleiul de in consumat fie ca o completare a gustului rețetelor preferate, fie ca supliment.

Contribuie la menținerea bunăstării pielii

Uleiul de in poate fi aliatul tău de nădejde pentru un ten sănătos, neted și fără imperfecțiuni. Includerea acestuia în meniul zilnic timp de circa trei luni va avea ca efect netezirea și catifelarea pielii, hidratarea și reducerea sensibilității acesteia, dar și prevenirea iritațiilor și descuamării.

Susține sănătatea inimii

Datorită concentrației mari de Omega 3, uleiul de in protejează inima și poate preveni scăderea elasticității arterelor afectată de înaintarea în vârstă și creșterea tensiunii arteriale.

Are efect antiinflamator

În urma studiilor efectuate, s-a concluzionat că uleiul de in poate reduce inflamațiile. Efectul antiinflamator al acestuia este chiar echivalent cu cel pe care în are uleiul de măsline, datorită concentrației mari de acizi grași Omega 3.

Ajută în lupta cu kilogramele în plus

Uleiul de in ajută la detoxifierea organismului, funcționând ca un laxativ natural și contribuind în felul acesta la scăderea în greutate.

Pentru a profita la maximum de proprietățile nutritive ale uleiului de in, consumă-l crud, folosirea acestuia pentru prăjit nefiind recomandată. Prin procesul de prăjire sau prin pregătirea la grătar nutrienții sunt distruși, iar acizii grași se descompun, formându-se substanțe toxice.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy