Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

 5 mituri despre oțetul de mere

Sursa foto: Pexels

„Povești” pe care să nu le crezi despre oțetul de mere

Oțetul de mere este lăudat nu de puține ori ca fiind un remediu miraculos, datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru sănătate.

Însă realitatea este că acesta nu poate ameliora orice afecțiune, așa cum ar părea la prima vedere.

Iată câteva mituri despre oțetul de mere, pentru a ști la ce să te aștepți de la acest ingredient „minune”, ce poate face și ce nu.

Are beneficii similare consumului unui măr

Deși este obținut din suc de mere fermentat, acest tip de oțet nu conține și toate vitaminele pe care le are un măr. Nutrienții, precum fibrele și vitamina C, sunt eliminați în urma distilării.

Te poate ameți cu alcool

În urma procesului de transformare a alcoolului în acid acetic, în oțet rămâne o cantitate minimă de alcool. Așadar, dacă te gândeai că te-ai putea îmbăta din oțetul de mere, nu este cazul să-ți faci probleme.

Nu-ți poate face rău

Deși este de necontestat faptul că are numeroase beneficii, asta nu înseamnă că oțetul de mere nu poate avea și efecte secundare.

Spre exemplu, dacă este consumat adesea în cantități mari poate să scadă nivelul de potasiu. Iar dacă îl consumi nediluat, smalțul dinților tăi poate fi afectat de acidul pe care oțetul de mere îl are în componență.

Întărește firul de păr

Beneficiile pe care le are oțetul asupra podoabei capilare sunt multe, însă întărirea firului de păr nu se numără printre ele.

Asta nu înseamnă că nu te poți bucura de un păr mai sănătos, curat, mai mătăsos și mai strălucitor dacă folosești la clătire un amestec format din oțet și apă. Mai mult, acesta are și proprietatea de a restabili echilibrul PH-ului de la nivelul scalpului.

Dăunează pielii

Luând în considerare conținutul de acid, te-ai putea gândi că oțetul de mere îți poate afecta tenul. În realitate, însă, dacă îl folosești diluat cu apă, te poți bucura apoi de o piele tonifiată, mai curată și radiantă.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy