Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Reguli noi impuse de UE privind călătoriile în statele membre

Sursa foto: Pexels

Țări care vor avea acces în România doar cu viză

Conform noilor reguli emise de Uniunea Europeană, cetățenii din SUA, Marea Britanie și Canada vor avea nevoie de viză pentru a putea intra pe teritoriul României.

Începând de anul următor, cei care vor călători în statele membre ale UE vor fi obligați să aplice pentru obținerea unei vize de călătorie.

Canada, SUA și Marea Britanie nu sunt singurele țări pentru care se vor aplica noile reguli, acestea fiind valabile pentru

alte aproape 60 de state, printre care se numără Australia, Japonia și Mexic. Conform celor anunțate în cadrul European Travel Information and Authorization System (ETIAS) (Sistemul european de informare și autorizare a călătoriilor), cetățenii din peste 60 de state scutite până acum de viză, vor trebui să completeze online o cerere și să achite o taxă pentru a putea călători în una dintre cele 30 de țări din Europa.

Cât costă permisul de călătorie și de unde poate fi obținut

Permisul poate fi procurat prin intermediul website-ului ETIAS sau al aplicației mobile, costul fiind de 7 euro. Acesta oferă utilizatorilor posibilitatea de a călători pe o perioadă de până la 90 de zile, iar valabilitatea permisului este de trei ani sau până la data la care expiră pașaportul folosit la completarea cererii.

Pentru copii și pentru călătorii cu vârsta de peste 70 de ani nu se vor percepe costuri. De gratuitate vor beneficia și membrii familiilor cetățenilor UE sau a celor care sunt din afara UE, însă pot să circule liber în Uniune.

Recomandarea UE pentru cetățenii care își doresc obținerea permisului este de a solicita autorizația cu mai mult timp în avans față de rezervarea cazării și a unui bilet de avion sau data planificată pentru începerea călătoriei pentru evitarea neplăcerilor.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy