Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cât a crescut prețul chiriilor în Germania

Sursa foto: Unsplash

Un an greu pentru cei care nu au propria locuință

Încă de la începutul anului, experții în dreptul chiriașilor au avertizat că pentru cei care nu au propria locuință în Germania, 2023 va fi un an foarte greu. Potrivit publicației The Local, prețul chiriilor a crescut pe fondul penuriei de locuințe, astfel că  situația de pe piața germană de închiriere a locuințelor a devenit „din ce în ce mai dramatică”.

În prezent, deficitul de locuințe din Germania este cel mai grav din ultimii 30 de ani, conform cercetărilor. Potrivit studiului institutelor Pestel și ARGE-SH deficitul la nivel național a ajuns la aproximativ 700.000 de locuințe până la finalul anului 2022.

Potrivit studiului, o mare presiune asupra pieței imobiliare deja tensionate a fost creată și în urma afluxului de refugiați din Ucraina, care au venit în Germania.

Cât au crescut prețurile în marile orașe din Germania

Prețul pentru chiriile din Berlin a crescut recent, capitala fiind în prezent al doilea cel mai scump oraș din Germania la capitolul închirieri locuințe. Conform raportului publicat de imobiliar Immowelt, între noiembrie 2022 și februarie 2023, prețul mediu de închiriere pe metru pătrat a înregistrat în capitală o creștere de 27%, de la 9,86 la 12,55 euro.

În Hamburg, al doilea oraș ca populație din Germania, prețul mediu de închiriere a înregistrat, de asemenea, o creștere, însă nu la fel de semnificativă ca cea din Berlin. În ultimii cinci ani, chiriile de bază de aici au crescut cu o medie de 18%, conform studiului Immoscout24, iar în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023 prețul mediu de închiriere în oraș a scăzut cu un procent, de la 11,53 euro pe metru pătrat la 11,46 euro.

Munchen pare să rămână în prezent cel mai scump oraș din Germania în privința închirierii de locuințe, prețul de închiriere fiind de 17,39 euro pe metru pătrat.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy