Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți atenua alergiile de primăvară

Sursa foto: Pexels

Simptome și principalii alergeni

Sosirea primăverii aduce bucuria reînsuflețirii naturii, dar și bătăi de cap pentru o mulțime de persoane care suferă de alergiile acestui sezon. Simptome precum strănutul, mâncărimi ale nasului, ochii înlăcrimați, tuse, dureri de cap, inflamarea sinusurilor sau chiar dificultatea de a respira nu sunt deloc ușor de trecut cu vederea și îți pot face viața un coșmar. Însă, vestea bună este că există soluții de a ameliora aceste simptome specifice alergiilor de primăvară.

Principalii alergeni în acest sezon sunt iarba, polenul, praful, acarienii și mucegaiul. Se pare că polenul copacilor precum mesteacănul, ulmul, arțarul, plopul, salcia, sau nucul este vinovat în general pentru majoritatea alergiilor de primăvară.

Remedii naturale pentru alergiile de sezon

Cel mai bun mod de a afla exact ce îți provoacă alergia și de a găsi o soluție pe termen lung este, desigur, efectuarea unui test de alergie și consultarea unui medic. Însă pentru atenuarea alergiilor există și opțiunea remediilor naturale care merită o încercare.

Un prim pas spre rezolvare este descoperirea cauzei care provoacă alergia. Dacă nu ești sigur care este motivul răspunsului alergic, poți încerca soluții care ajută la ameliorarea alergiei, precum filtrarea aerului din casă, schimbarea lenjeriei de pat și a hainelor cât mai des posibil și spălăturile nazale cu soluție salină.

Un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență va elimina până la 99,97%  din particulele dăunătoare de păr, praf și polen, ajutându-te să îmbunătățești calitatea aerului din casă și să eviți agravarea alergiilor.

O rutină de spălare atentă înainte de a merge la culcare este, de asemenea, deosebit de importantă pentru a îndepărta alergenii.

„Gândiți-vă la părul din urechi și la sprâncene ca la niște bețișoare care colectează polenul pe parcursul zilei. Dacă acesta rămâne necurățat când ești în pat, poate agrava mâncărimile ochilor și congestia nazală în timp ce încerci să dormi bine,” spune specialistul în medicină funcțională, Melissa Young.

Pentru ameliorarea alergiilor, aceasta recomandă totodată spălăturile nazale cu soluție salină și spălarea lenjeriei de pat o dată pe săptămână pentru reducerea expunerii la alergeni precum praful, polenul și părul de animale.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy