Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Când poate fi refuzat numerarul în supermarketurile din Germania

Sursa foto: Pexels

Care sunt plățile preferate în Germania

Deși în perioada pandemiei multe persoane au trecut de la plata în numerar la cea prin intermediul cardului, mai sunt încă mulți care preferă plățile cash.

În Germania, conform sondajului realizat de furnizorul de servicii de plată Klarna, aproape 50% dintre germani preferă plățile în numerar în detrimentul celor electronice. În schimb, la polul opus, din cele opt țări în care s-a efectuat sondajul, se află Suedia, cu un procent de 9% dintre respondenți în favoarea plăților în numerar.

Condiții în care nu vor mai fi acceptate monede în supermarketuri

În supermarketurile din Germania vor fi anumite condiții în care casierii vor putea refuza plata în numerar. Potrivit portalului pentru consumatori din Baden-Württemberg, „clienții care plătesc cu mai mult de 50 de monede se pot aștepta să fie respinși, deoarece casierii nu sunt obligați să accepte atât de multe monede pe achiziție”.

Astfel, le revine casierilor decizia de a accepta un număr mai mare de monede, având în vedere că numărarea necesită timp. În plus, există și riscul unei numărări eronate în cazul acceptării unui număr mare de monede.

Ca o soluție pentru cei care doresc să scape de mărunțiș, supermarketuri precum Kaufland, Rewe și Edeka vor înființa aparate unde monedele vor putea fi schimbate în vouchere rambursabile.

Retaileri care nu mai acceptă numerar

În Germania, apar magazine, precum Gravis, care impun exclusiv plățile electronice. Încă din luna ianuarie, retailerul de electronice nu mai primește în cele 40 de magazine pe care le deține plăți în numerar.

Gravis și-a motivat decizia, spunând că plățile electronice sunt mai simple și mai sigure, permițând procese mai rapide.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy