Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce aspecte să iei în considerare dacă îți dorești al doilea job

Sursa foto: Pexels

Suplimentarea venitului prin al doilea job

Având în vedere creșterea accelerată a costului vieții din ultima perioadă, este firesc să te gândești să-ți suplimentezi veniturile luându-ți un al doilea job. Combinarea unui job full-time cu unul part-time este alegerea celor mai mulți pentru a face față task-urilor.

Deși perspectiva unui al doilea job pentru suplimentarea veniturilor sună bine, asta nu înseamnă că volumul de lucru va fi simplu de gestionat. Iată câteva aspecte de care să ții cont înainte de a lua o decizie în acest sens.

Care sunt obiectivele și nevoile tale

Poate alegi să-ți iei al doilea job pentru scurt timp, pentru a strânge bani. Sau poate ai nevoie de o schimbare de carieră și pentru o perioadă alegi să faci două activități diferite, în paralel, pentru a decide ce ți se potrivește cel mai bine.

Indiferent care este obiectivul tău, trebuie să analizezi bine situația. Este nevoie de o doză considerabilă de energie pentru a putea face față la două joburi și pentru a te putea dedica suficient fiecăruia dintre ele.

Așadar, gândește-te dacă ai timpul și energia necesare pentru a face acest pas, dacă iubești varietatea, un ritm rapid de lucru și dacă poți jongla cu mai multe responsabilități.

Timpul petrecut cu cei dragi

Două joburi îți consumă nu doar mai multă energie, ci și mai mult timp. Momentele de relaxare petrecute cu familia și prietenii vor fi mai puține, iar acest lucru nu va avea un impact pozitiv asupra stării tale de bine.

Relațiile sociale vor avea de suferit. Așadar, gândește-te cât de importante sunt acestea pentru tine și ce sacrificii ești dispus să faci în acest sens.

Sănătatea emoțională

Conform unui sondaj realizat de Paychex, persoanele cu două joburi se simțeau epuizate și mai stresate, dar și mai puțin inspirate, în comparație cu cele cu un singur job. De aceea, este important să conștientizezi ce impact vor avea cele două joburi asupra ta.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy