Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Remedii naturale pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Sursa foto: Pexels

Soluții simple pentru buzele crăpate

Zilele de iarnă geroase și chiar capricioase, în care își face simțită prezența și vântul înghețat, se pot transforma într-o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi.

Frigul vine la pachet cu disconfort, dar și cu alte neplăceri care ne amenință sănătatea. O consecință destul de supărătoare este și uscarea buzelor până la stadiul de crăpare.

Deoarece multe balsamuri de buze din comerț conțin ingrediente care au potențial iritant și pot chiar să înrăutățească starea pielii, recomandarea specialiștilor este pentru aplicarea unor produse cât mai naturale pentru vindecare.

Iată câteva remedii naturale pe care le poți încerca din confortul casei tale, pentru a te bucura de buze frumoase, catifelate și sănătoase în ciuda frigului iernii.

Ulei de cocos diafan

Pe lângă aroma irezistibilă, uleiul de cocos poate fi un aliat de nădejde când vine vorba despre „salvarea” buzelor crăpate. Așadar, cere la plafar ulei de cocos nerafinat, presat la rece, și folosește-l cu încredere ca remediu pentru buzele uscate. Datorită proprietăților nutritive, antibacteriene și emoliente ale acestui ulei, buzele tale se vor bucura de o vindecare rapidă.

Gel de Aloe Vera mătăsos

Minunatul gel de Aloe Vera, iubit pentru mulțimea beneficiilor pe care le poate aduce corpului, este un remediu excelent și pentru tratarea buzelor crăpate. Acesta oferă hidratare în profunzime și are capacitatea de absorbție și reținere a umidității din aer. Gelul poate fi chiar achiziționat în formă pură direct de la plafar. Aplică-l pe buze și lasă-l să fie absorbit bine în piele.

Balsam catifelat din ceară de albine și ulei de migdale

Vizitează cel mai apropiat plafar și cumpără puțin ulei de migdale și ceară de albine. Adaugă cele două ingrediente, în cantități egale, într-un vas pentru topit, la foc mediu, pentru obținerea unui amestec omogen.

Când totul este gata, toarnă compoziția în recipientul preferat, poate chiar într-o veche cutiuță de cremă sau recipient tub pentru balsamul de buze. Datorită uleiului de migdale, buzele tale vor fi hrănite în profunzime, iar ceara de albine va crea un film protector, blocând factorii de mediu dăunători și menținând hidratarea.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy