Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Alimente care te ajută să-ți menții pielea radiantă

Sursa foto: Pexels

Aliații tăi pentru un ten de invidiat

Nu mai este un secret faptul că o frumusețe sănătoasă a tenului pornește din interior, fiind strâns legată de ceea ce consumăm zilnic. O rutină complexă de îngrijire a pielii nu este totul și nici faptul că folosești cele mai lăudate produse cosmetice nu va face minuni.

Deși nimic din ceea ce poți consuma n-o să-ți ofere peste noapte o piele perfectă, există alimente al căror consum poate ajuta în mod semnificativ la îmbunătățirea aspectului tenului.

Ciocolata neagră, fructele de pădure, morcovii, avocado, peștele sau spanacul sunt doar câteva dintre aceste super alimente.

Fructele de pădure

Completează-ți gustările cu afine, zmeură, căpșuni, mure sau alte fructe de pădure delicioase, care prin bogăția de nutrienți pe care îi conțin sunt un mare aliat pentru menținerea tinereții strălucitoare a tenului tău.

Antioxidanții puternici vor preveni îmbătrânirea prematură și deteriorarea pielii, care pot fi cauzate de radicalii liberi. În plus, vitamina C pe care o conțin fructele de pădure susține producția de colagen, un element cheie pentru păstrarea elasticității și fermității pielii.

Peștele gras

Include în alimentație sortimente de pește, precum macroul, somonul sau păstrăvul, care sunt bogate în acizi grași Omega 3. Astfel de acizi au un rol crucial în menținerea sănătății pielii, contribuind la hidratare, producerea de colagen și combaterea inflamației.

Consumul regulat de pește te va ajuta în felul acesta să previi uscarea pielii și să-i menții elasticitatea, fermitatea și luminozitatea.

Spanacul

Frunzele verzi ale spanacului sunt mult mai mult decât un ingredient pentru o salată bună. Sunt o adevărată mină de aur pentru piele, contribuind la întreținerea sănătății acesteia printr-o varietate de minerale și vitamine.

Bogăția de vitamine A, C, K, alături de minerale ca manganul și fierul, susțin regenerarea celulară și asigură pielii un aspect tânăr și ferm. Conținutul generos de apă din spanac (aproape 90%) oferă pielii hidratare suplimentară, menținând-o revitalizată și strălucitoare.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy