Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți preveni ridurile

Sursa foto: Pexels

Obiceiuri sănătoase care îți mențin pielea tânără

Trecerea anilor ne aduce împlinire, amintiri frumoase și mai multă înțelepciune, însă toate acestea vin la pachet și cu semnele maturizării de pe chipul nostru.

Pe măsură ce trec anii, pielea își pierde din elasticitate, subțiindu-se și producția de colagen încetinește. Încep astfel să apară câteva linii fine și riduri, în general, începând de la vârsta de 20 de ani.

Dacă nu ne putem opune îmbătrânirii, cea mai frecventă cauză a formării ridurilor, putem totuși să ne apărăm împotriva altor factori care contribuie la aceasta, precum fumatul, radiațiile UV, vântul sau frigul.

Iată câteva obiceiuri simple prin care poți încetini procesul de îmbătrânire, păstrând elasticitatea pielii.

Hidratare

Apa este atât de necesară pentru a menține o piele sănătoasă. O piele uscată favorizează apariția ridurilor. Așadar, asigură-te că îți ajuți tenul să rămână hidratat și radiant bând zilnic o cantitate suficientă de apă și folosind produsele potrivite pentru îngrijirea acestuia.

Protecție solară

Razele UV ale soarelui contribuie mult la îmbătrânirea pielii, favorizând formarea ridurilor și a petelor. De aceea, este foarte important să ne protejăm împotriva acestora indiferent de anotimp și fie că suntem la plajă sau nu. Folosirea unei creme de protecție solară înainte de a ieși din casă este, astfel, esențială.

Somn suficient

Un program de somn de cel puțin 7 ore pe noapte poate face minuni pentru tenul tău, asigurându-ți o piele fermă și strălucitoare. Razele puternice ale soarelui, vântul și căldura sau frigul afectează pielea, însă poți contracara acțiunea acestor factori prin capacitățile de regenerare ale pielii din timpul somnului. Așadar, oferă-ți odihna de care ai nevoie și nu-ți priva pielea de „somnul de frumusețe”.

Alimentație

Alimentația, joacă, desigur, un rol esențial în menținerea unui ten tânăr. Peștele, de exemplu, este considerat un aliment ideal în lupta împotriva îmbătrânirii pielii. De asemenea, consumul de legume, fructe și semințe care conțin vitaminele B și C, precum broccoli, spanac, nuci, lămâi și portocale, va contribui la menținerea sănătății și frumuseții pielii tale.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy