Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Utilizări mai puțin știute ale apei de orez

Sursa foto: Pexels

Cum poți folosi acest elixir natural

Folosită de sute de ani în cultura asiatică, apa de orez are beneficii uimitoare pentru sănătate, care nu trebuie ignorate.

Un preparat pe cât de simplu, pe atât de puternic, acest elixir oferă o bogăție de săruri, minerale, fier, potasiu, zinc și vitaminele C, E și B.

Așadar, în loc să te grăbești să arunci apa în care ai fiert orezul, păstreaz-o pentru a profita la maximum de beneficiile acesteia.

Fie o poți consuma ca pe o băutură delicioasă și hrănitoare, adăugându-i puțină esență de vanilie, scorțișoară și îndulcitor natural, fie o poți folosi ca remediu în diferite probleme de sănătate.

Îngrijirea părului și a pielii

Dacă îți dorești o podoabă capilară mai strălucitoare și plină de vitalitate, dar și un ten care să radieze de frumusețe, apa de orez se poate dovedi un aliat puternic în a-ți atinge obiectivul.

Pentru ten, o poți utiliza ca tonic natural folosind o dischetă de bumbac sau o poți aplica din belșug bucurându-te de un duș facial pentru calmarea afecțiunilor pielii, precum arsurile solare.

În ceea ce privește părul, poți folosi apa de orez pentru clătirea acestuia după șamponare. Aminoacizii pe care îi conține apa de orez ajută în repararea foliculului de păr și ajută la reducerea ruperii părului. Pentru  beneficii maxime însă, se recomandă folosirea apei de orez fermentate.

Îmbunătățirea sănătății digestive

Amidonul pe care îl conține apa de orez, recunoscut pentru efectul calmant, poate ameliora problemele digestive. Spre exemplu, poți combate diareea consumând puțină apă de orez. Disconfortul va fi ameliorat, iar mediul intestinal va fi stabilizat datorită amidonului care acționează ca agent de legare.

Susținerea sistemului imunitar

Conform unui studiu publicat de Institutul Național de Sănătate în anul 2022, apa de orez sprijină sistemul imunitar datorită mineralelor și vitaminelor esențiale pe care le conține.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy