Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Culoarea anului 2023 aleasă de Pantone Color Institute

Sursa foto: Pexels

Cum aleg experții Institutului Pantone culorile

De mai bine de 20 de ani, Pantone Color Institute selectează nuanțele perfecte care să reprezinte fiecare an, printre culorile alese în ultimii ani numărându-se, „Rose Quartz”, ,,Illuminating & Ultimate Gray”, ,,Classic Blue” și ,,Very Peri”.

Pentru a se asigura că fac cea mai bună alegere pentru fiecare an, experții companiei americane analizează în detaliu tendințele din modă, artă, design, dar și schimbările sociale.

Viva Magenta, culoarea anului 2023

Dacă pentru 2022 Pantone Color Institute a ales drept culoarea anului cea mai caldă nuanță de albastru, anume Very Peri, pentru anul 2023 celebrul institut a ales o culoare care reprezintă vivacitatea și energia. Este vorba despre Pantone 18-1750 Viva Magenta, un roșu purpuriu cu subtonuri de albastru – nuanță hibridă sugestivă pentru existența în lumea fizică și digitală. Această culoare se bazează atât pe tonuri calde, cât şi reci. Este o nuanță vibrantă și un exemplu de echilibru, iar originile ei sunt ancorate în natură, magenta regăsindu-se în picturile din peșteri, dar și în paleta de culori a galaxiilor.

„Este curajoasă, este neînfricată și este folosită pentru a descrie optimism și fericire și știm că avem cu toții nevoie mare de așa ceva”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone.

Cum poate fi purtată Viva Magenta

Vestea bună este că Viva Magenta poate fi purtată indiferent de subtonul pielii, având atât tonuri calde, cât și reci. Însă recomandarea stiliștilor, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este de a alege magenta mai ales pentru ținutele elegante, fiind o culoare îndrăzneață, care nu va trece neobservată.

Pentru că este o nuanță puternică, se recomandă ca ținuta să fie formată din cel mult două culori, fără a se exagera cu accesoriile sau cu machiajul. Un touch de Viva Magenta poate fi adăugat și în ținutele casual formate, de exemplu, dintr-o piesă din denim combinată cu tricou sau cămașă.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy