Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Schimbări importante în Germania din luna martie

Sursa foto: Pexels

Subvenţiile la gaz și energie electrică 

Din martie încep subvențiile pentru gaze și energie electrică, ce vor acoperi retroactiv lunile ianuarie și februarie. Astfel, retroactiv din ianuarie 2023, costul gazelor va fi limitat la doisprezece cenți pe kilowatt oră timp de un an pentru 80% din consumul anual, restul de 20% fiind taxat în mod integral. În ceea ce privește energia electrică, prețul va fi limitat la 40 de cenți pe kilowatt oră pentru 80% din consumul anului precedent.

Alocația energetică pentru studenți

De la 15 martie, studenții pot depune o cerere de plată a alocației forfetare pentru energie, în valoare de 200 de euro. Cei care au fost înscriși în învățământul universitar sau la o școală profesională din Germania la 1 decembrie 2022 au dreptul la subvenția unică de 200 EUR. Persoanele eligibile au nevoie de un cont BundID pentru identificarea pe platforma digitală și depunerea cererii.

Subvenție de până la 2.000 EUR pentru încălzire

Persoanele care folosesc sisteme de încălzire pe bază de peleți de lemn, ulei sau gaz lichefiat și nu primesc subvenții la gaze și energie electrică, ar putea beneficia de o subvenție de până la 2.000 de euro.

În acest sens, va fi necesară depunerea facturilor pe combustibilul achiziționat în perioada ianuarie-decembrie 2022.

Continuă măsurile de economisire a energiei

Perioada în care sunt valabile măsurile de reglementare a consumului de energie a fost extinsă până la data de 15 aprilie. Printre regulile impuse se numără încălzirea la maximum 19 grade pentru locurile de muncă și iluminarea anumitor clădiri publice sau spaţii doar la anumite ore.

Obligativitatea dotării clădirilor cu instalaţii fotovoltaice

De la 1 martie va fi obligatorie instalarea sistemelor fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor comerciale și industriale. Această obligativitate este valabilă și pentru proiectele deja planificate.

Purtarea măștii și testarea SARS-CoV-2

Din martie 2023 se schimbă regulile privind purtarea măștii și testarea pentru SARS-CoV-2. Angajații și rezidenții unităților de sănătate și îngrijire nu vor mai fi obligați să se testeze și să poarte masca de protecție. Însă, vizitatorii vor avea în continuare obligația purtării măștii. 

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy