Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Beneficii uimitoare ale consumului de ciocolată neagră

Sursa foto: Pexels

Dacă ești mare fan ciocolată neagră, atunci te vei bucura să descoperi efectele benefice surprinzătoare ale acestui desert dulce-amărui.

Ciocolata neagră are proprietăți antiinflamatorii uimitoare, îmbunătățește funcția cognitivă, starea de spirit și sănătatea inimii și este considerată un super-aliment anti-îmbătrânire.

Potrivit Harvard T. H. Chan School of Public Health, cea mai bună alegere este ciocolata neagră cu o concentrație de cacao de cel puțin 70%, fiind o sursă bogată de antioxidanți, fier, potasiu, calciu, cupru și magneziu. Recomandarea specialiștilor este să consumăm unul sau două pătrățele de ciocolată neagră de 3 sau 4 ori pe săptămână.

Iată câteva detalii despre acest super-aliment care merită adăugat pe lista de cumpărături:

  1. Scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

Fiind un aliment bogat în antioxidanți importanți precum flavonolii, catechinele și polifenolii și minerale precum magneziul și cuprul, ciocolata neagră poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și scăderea riscului de declanșare a altor tipuri de afecțiuni ale inimii.

  1. Îmbunătățește funcția cognitivă

Datorită flavonolilor pe care îi conține, ciocolata amăruie cu o concentrație mare de cacao crește fluxul de sânge de la nivelul creierului, mărește puterea de concentrare și memorare și ajută la prevenirea riscului de demență și accident vascular cerebral.

  1. Ne face mai fericiți

Ciocolata neagră stimulează producerea endorfinelor, substanțe chimice care ne ajută să ne simțim bine, acționând ca un calmant pentru a face față durerii și stresului și ca un stimulent al fericirii. Conform cercetătorilor, consumul moderat de ciocolată amăruie contribuie și la prevenirea depresiei și a altor afecțiuni psihice.

Două studii prezentate la Experimental Biology 2018, în San Diego au concluzionat următoarele: „Pentru prima dată am reuşit să înţelegem efectul în timp pe care îl are cacaua administrată sub formă de ciocolată asupra oamenilor şi rezultatele sunt încurajatoare. […] Cu cât concentrația de cacao este mai mare, cu atât mai benefice sunt efectele consumului de ciocolată asupra cogniției, memoriei, stării de spirit şi imunităţii“, a declarat Dr. Lee S. Berk, cercetător în cadrul Loma Linda University, şi autorul principal al ambelor studii.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy