Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Timișoara este oficial Capitală Culturală Europeană

Sursa foto: Pexels
Anul acesta ai un motiv în plus să vizitezi Timișoara.

De vineri, 17 februarie, metropola este oficial Capitală Europeană a Culturii, iar pe parcursul anului 2023 se va celebra deținerea prestigiosului titlu prin numeroase evenimente, expoziții și spectacole.

Evenimentul inaugural găzduit de palatul Lloyd

Palatul Lloyd a găzduit vineri conferința internațională care deschide seria de evenimente Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Primarul Dominic Fritz a anunțat cu această ocazie că programul cultural va costa 44 de milioane de euro, în cadrul acestuia fiind implicați peste 5.000 de artiști. Nu mai puțin de 1.500 de voluntari de toate vârstele sunt angrenați în program. „Școlile, firme private, toată Timișoara este alături de proiectul Capitalei Culturale.”, a adăugat Dominic Fritz.

Sloganul Timișoarei în 2023

Sloganul Timișoarei în acest an în care deține titlul de Capitală Europeană a Culturii este „Luminează orașul prin tine”.

„Avem două lucruri de care am putea să ne legăm. În primul rând ce se vede în spatele meu, faptul că Timișoara, în 1884, a devenit primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric și, a doua oară, „prin tine”, cred că s-au gândit cei care au făcut enunțul acesta, la oamenii care trăiesc aici.”, a declarat Dan Codre, ghid de turism.

Câteva dintre atracțiile anului cultural

Unul dintre punctele de atracție turistică va fi turnul cu plante ornamentale perene, amplasat în centrul Timișoarei. Ansamblul modular temporar cu o înălțime de 26 de metri va fi decorat cu 1.306 plante și va avea rol de punct de belvedere de unde vizitatorii vor putea admira Piața Victoriei și împrejurimile.

Printre atracțiile anului cultural se numără și expoziția marelui sculptor Constantin Brâncuși (30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024), expoziția retrospectivă Victor Brauner: Invenții și magie  (17 februarie – 28 mai) și Bienala Art Encounters  (19 mai -16 iulie).

Sursa foto: Unsplash, Harald Muller

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy