Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți crea o impresie bună la noul job

Sursa foto: Pexels

Sfaturi pentru a te face remarcat

Urmează să ocupi o nouă poziție într-o companie nouă? Atunci este firesc să te încerce diverse stări și emoții.

Dorința de integrare și de a crea o impresie bună, dar și gândul că va trebui să te familiarizezi repede cu o mulțime de proceduri îți pot da o doză semnificativă de anxietate.

Iată câteva recomandări care te vor ajuta să treci cu brio peste perioada decisivă a primelor săptămâni petrecute la noul job.

Documentează-te despre noul rol

Citește bine descrierea postului pentru a-ți cunoaște responsabilitățile și informează-te despre așteptările angajatorului pentru a te asigura că o să oferi rezultate corespunzătoare. Astfel, dacă ai înțeles corect ce presupune noua poziție, „bătălia” perioadei de probă este pe jumătate câștigată.

Comunică deschis și eficient

Este esențial ca în primele săptămâni să comunici deschis, în mod respectuos, clar și răspicat ce ai de spus, să pui întrebări, dar și să-ți exprimi îngrijorările, dacă este cazul.

Asigură-te că soliciți constant feedback de la superiorii tăi, demonstrând că dezvoltarea și adaptarea la cerințele companiei sunt o prioritate pentru tine.

Dă dovadă de proactivitate

În loc să aștepți mereu să ți se spună ce să faci, implică-te activ în proiecte oferindu-te să preiei noi sarcini, chiar dacă poate acestea nu se încadrează tocmai în aria ta de responsabilitate.

Concentrându-te să fii proactiv, vei studia în permanență pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și vei înțelege mai bine viziunea companiei, descoperind noi aspecte ale acesteia.

Verifică tot ce faci de mai multe ori

În perioada de probă va fi o adevărată provocare să faci lucrurile ca la carte. Și, desigur, nimeni nu se va aștepta să înveți fără să faci și greșeli, însă e important să te asiguri că ai făcut tot ce ține de tine să identifici eventualele erori.

Iar dacă se întâmplă să greșești totuși, asumă-ți ce s-a întâmplat. Vei câștiga respect prin faptul că îți recunoști greșeala, că înțelegi ce a funcționat prost și vii cu soluții pentru remedierea situației.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy