Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Trucuri pentru diminuarea anxietății provocate de revenirea la birou

Sursa foto: Pexels

Cum poți aborda întoarcerea la birou 

Se apropie cu repeziciune ziua de luni în care trebuie să revii la birou după un concediu îndelungat sau după o mare perioadă de timp în care ai lucrat de acasă?

Îți este dor să povestești cu colegii cum ai petrecut weekendul, dar în același timp te simți cuprinsă și de un val de anxietate socială. Ajungi să te îngrijorezi gândindu-te la cum o să te descurci într-un birou plin de oameni pe care nu i-ai mai văzut de multă vreme.

Dacă gândul că trebuie să revii la birou după o lungă perioadă de absență te bucură pe de o parte, dar te și sperie pe de altă parte, poți pune în practică câteva trucuri simple care te vor ajuta să fii mai relaxată și mai încrezătoare, menținându-ți bunăstarea emoțională.

Alege un mediu familiar pentru a-ți exersa abilitățile sociale

Cel mai simplu mod de a-ți trezi la viață puterea sociabilității este să o exersezi alături de familie și prieteni. Invită câțiva prieteni la o rundă de boardgames, în parc sau la o terasă pentru a sta la povești.

Un astfel de mediu social va fi destul de familiar încât să nu-ți producă o stare de anxietate, iar emoția întâlnirii cu colegii va deveni mult mai ușor de gestionat.

Pregătește cu o seară înainte toate lucrurile de care ai nevoie

Rezolvarea tuturor task-urilor posibile cu o zi înainte de începerea lucrului te scutește de multe bătăi de cap și te ajută să îmblânzești emoțiile puternice.

Pregătește-ți ținuta preferată și pune-ți la îndemână lucrurile importante pe care știi că nu ți-ai permite să le uiți acasă, precum telefonul, laptopul sau portofelul. Prepararea micului dejun în avans îți va fi, de asemenea, de mare ajutor.

Astfel, la plecare nu va trebui decât să iei lucrurile gata pregătite și vei putea avea un mic moment de răgaz să te liniștești.

Alege să mergi pe jos spre birou

Dacă distanța până la birou nu este prea mare, ia în considerare mersul pe jos, poate chiar alături de o prietenă sau colegă. Vei reuși în felul acesta să fii mai prezentă și mult mai atentă la ceea ce se întâmplă în jurul tău, iar anxietatea nu se va mai cuibări cu ușurință în mintea ta.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy