Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce călătorii culinare poți alege în 2023

Sursa foto: Unsplash

Destinații gastronomice pe care să nu le ratezi

Dacă te numeri printre acei oameni care nu călătoresc nici pentru plaje, nici pentru munți, ci mai mult pentru mâncare, atunci cu siguranță ești în căutarea unor experiențe culinare unice pentru a te delecta cu gusturi și arome memorabile.

Începând din Europa și până în Asia și America, găsești în întreaga lume destinații gastronomice cu fel de fel de specialități și mâncăruri delicioase, care cu siguranță îți vor cuceri papilele gustative.

Copenhaga și sandwich-ul danez

O destinație de top pentru gurmanzi, capitala Danemarcei oferă o colecție remarcabilă de restaurante, incluzându-l pe renumitul Noma, considerat cel mai bun restaurant din lume.

Scena gastronomică a Copenhagăi nu ar fi, însă, completă fără mâncărurile tradiționale servite în restaurantele stradale. Acestea îți pot oferi experiența delicioasă a sandwich-ului danez (smørrebrød) din pâine de secară, acoperit cu brânză, carne, tartar de vită, ouă, hering marinat și creveți.

Buenos Aires și renumitele empanadas

Dacă ajungi în capitala Argentinei, nu rata o plimbare și o vizită pe la tarabele stradale unde poți descoperi câteva dintre cele mai bune preparate din oraș.

Lasă-te cucerit de specialitățile locale apetisante, precum faimoasele empanadas (produse de patiserie cu diverse umpluturi), choripán (sandwich cu cârnați chorizo) și pastelitos (produse asemănătoare cu empanadas, dar cu umpluturi dulci).

Osaka și faimoasa okonomiyaki

Aventurează-te pe străzile înguste ale Osakăi,  supranumită și bucătăria Japoniei, și lasă-te cucerit de ceea ce au de oferit mulțimea de tarabe și restaurante.

Okonomiyaki se numără printre cele mai savuroase mâncăruri pe care le poți găsi în uriașa metropolă japoneză. Numită și clătită sau pizza japoneză, okonomiyaki este un preparat foarte popular, cu ingrediente asiatice și varză tocată.

Mai poți încerca, de exemplu, takoyaki (bile de aluat cu umplutură de carne de caracatiță), kushikatsu (frigărui cu bucățele delicioase de carne și legume) sau kitsune udon (supă cu tăiței japonezi).

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy