Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Legi bizare din Singapore pe care este bine să le cunoști ca turist

Sursa foto: Pexels

Reguli ce pot părea ciudate și amenzile care se aplică

Supranumit și „orașul viitorului” sau „orașul verde”, Singapore este rupt parcă din scenariile filmelor SF, fiind ticsit de tehnologie și arhitectură inovatoare.

Iată, însă, care sunt câteva dintre regulile, considerate ciudate, pe care trebuie să le respecți dacă ajungi în această țară insulară din Asia de Sud-Est.

Nu ai voie să cânți în public dacă folosești limbaj vulgar 

Conform Singapore Statutes Online, este ilegal să reciți sau să cânți versuri care conțin cuvinte obscene în public. Cei care nu respectă această interdicție pot primi pedeapsa cu închisoarea de până la trei luni sau o amendă de 1.000 de dolari.

Este interzis fumatul în public

Pentru asigurarea unui mediu curat și sănătos, fumatul este interzis în vehicule și în locurile publice. Singurul spațiu „sigur” pentru cei care doresc să fumeze este în camerele special amenajate pentru fumători sau în propriile case. Amenda de până la 1.000 de dolari este menită să prevină încălcarea aceste reguli.

Este obligatoriu să tragi apa la toaletă

Singapore are reguli foarte stricte pentru a asigura păstrarea curățeniei. Una dintre acestea vizează și folosirea toaletelor. Autoritățile efectuează controale, iar dacă nu ai grijă să tragi apa la toaletă, te poți alege cu „frumoasa” amendă de 1.000 USD.

Este interzis să te conectezi la Wi-Fi-ul cuiva

În Singapore, utilizarea Wi-Fi-ului altei persoane este considerată hacking și este pedepsită cu o amendă de 10.000 USD sau cu până la 3 ani de închisoare. Așadar, ai grijă la conexiunile neautorizate.

Alte legi bizare, precum interzicerea băutului sau mâncatului în transportul public, a comercializării gumei de mestecat, a consumului de alcool după ora 22:30 sau a hrănirii porumbeilor vin cu sancțiuni la fel de piperate.

De asemenea, este ilegal să te sinucizi, să te plimbi gol prin casă (fiind considerată o formă de pornografie) sau să scuipi în locurile publice.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy