Care sunt așa numitele „P-uri” de luat în considerare
Căutarea unui loc de muncă bun, care să ți se potrivească și obținerea acestuia nu sunt tocmai lipsite de provocări.
Există însă câteva metode care te pot ajuta să-ți crești realmente șansele de angajare.
Pregătirea prealabilă, spre exemplu, se poate dovedi crucială atunci când ești în căutarea unui job pentru a fi bine informat în momentul aplicării pentru joburi și participării la diverse interviuri.
„P-urile” pe care ar fi bine să le urmărești atunci când pornești la „vânătoare” pentru găsirea jobului visat sunt: poziționarea, procesul, perseverența și prezentarea.
Poziționarea într-un punct avantajos
Plasarea într-o poziție avantajoasă în ochii recrutorilor în cadrul unei scrisori de intenție bine realizată te va aduce din start mult mai aproape de obținerea locului de muncă visat. Analizează cu atenție cerințele joburilor și descoperă care dintre abilitățile tale corespund acestora pentru a menționa pe scurt acest lucru în scrisoarea de intenție.
Procesul de căutare
Pentru a face procesul de căutare mult mai eficient, alege ca pe lângă aplicarea la joburile preferate disponibile să faci și o listă cu potențialii angajatori care corespund preferințelor tale. Încearcă să le trimiți CV-ul pentru eventualele oportunități care se pot ivi pe viitor. Astfel, te poți asigura în prezent că vei putea primi propuneri de colaborare și pe viitor.
Perseverența este cheia
Obținerea jobului visat se poate lăsa așteptată de la câteva luni până la un an sau chiar mai mult. Așadar, propune-ți să te înarmezi cu multă răbdare și să nu renunți ușor. Între timp, ai ocazia de a-ți îmbunătăți abilitățile acumulând experiență prin participarea în diferite proiecte, workshop-uri, lucrul part-time sau sezonier.
Prezentarea inteligentă
Creează-ți un profil care să-i atragă pe angajatori. Prezintă-te concentrându-te pe evidențierea modalităților prin care ai obținut rezultate importante, oferind exemple concrete.
Asigură-te că oferi în mod inteligent indicii despre personalitatea ta, descriind concret situații reale din care să reiasă că ești, spre exemplu, o persoană atentă la detalii, disciplinată sau organizată.