Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Alimente care te ajută să scapi de pofta de dulce

Sursa foto: Pexels

Alternative sănătoase

După o zi stresantă și obositoare, un baton de ciocolată sau prăjitura preferată ne pot zâmbi atât de ademenitor, de parcă ar fi răspunsul la toate problemele pe care le întâmpinăm.

Și nu este de mirare că simțim o senzație de relaxare și calm după o gustare dulce, având în vedere că zahărul stimulează eliberarea de serotonină, supranumită hormonul fericirii. Dar tot zahărul este acela care poate provoca dependență și o mulțime de probleme de sănătate.

Dacă îți dorești să eviți pe cât posibil consumul de zahăr, iată câteva alimente care te pot ajuta să reduci pofta de dulce.

Semințele de chia

Foarte populare când vine vorba despre diete sănătoase, semințele de chia sunt hrănitoare și deosebit de versatile atunci când îți dorești un desert care să te ajute să potolești „foamea” de dulce.

Dacă ai la îndemână semințe de chia, puțină cacao și câteva fructe, încearcă să faci o budincă delicioasă, care te va ține cu siguranță departe de tentațiile nesănătoase.

Ciocolata neagră

Atunci când ajungi la raftul cu dulciuri, alege ciocolata neagră cu o concentrație de cacao de cel puțin 70%. Este o alegere sănătoasă și un aliat sigur atunci când ai nevoie să-ți domolești pofta de dulce.

Însă nu uita că și ciocolata neagră conține zahăr, chiar dacă în cantități mai mici, așadar evită exagerările și limitează-te la câteva bucățele, care vor fi suficiente cât să te binedispună și să-ți distragă atenția de la alte gustări dulci.

Cartofii dulci

Foarte sățioși, cartofii dulci conțin o serie de vitamine, minerale, carbohidrați, dar și fibre, care te pot ajuta să ai parte de mese echilibrate. În plus, consumul și gustul acestora vor combate nevoia de dulce, care apare uneori și din cauză că nu mănânci suficient pe parcursul zilei.

O porție de fructe

Fructele sunt o bună alternativă la alimentele bogate în grăsimi și zahăr. O mică porție de fructe poate înlocui cu succes desertul, iar în combinație cu un iaurt natural poate ține chiar loc de o masă în cazul în care îți este și foame.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy