Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Țări din Europa care interzic telefoanele mobile în școli

Sursa foto: Pexels

Măsuri luate în scopul limitării distragerii atenției

Considerat un element major de distragere a atenției elevilor, telefonul mobil a devenit subiectul a tot mai multe dezbateri, folosirea acestuia în timpul orelor de curs fiind catalogată și ca o lipsă de respect față de profesori.

Mai mult, dispozitivele mobile facilitează copiatul în școli și se pot dovedi periculoase, având în vedere că emit radiații.

În țări precum Italia și România, spre exemplu, s-a văzut necesitatea impunerii unor reguli pentru interzicerea folosirii telefonului mobil la ore.

Iar în Franța s-a adoptat încă din 2018 legea privind interzicerea telefoanelor în incinta școlilor, deși aplicarea regulii nu a fost lipsită de provocări.

Țările de Jos au anunțat deja luarea măsurilor de interdicție

După ce Finlanda a făcut un anunț despre proiectul de interzicere a dispozitivelor mobile în școli, o măsură asemănătoare a fost anunțată și de Olanda, scopul fiind de a limita sursele de distragere a atenției în timpul cursurilor.

Astfel, conform hotărârii guvernului olandez, smartphone-urile, telefoanele mobile, dar și tabletele nu vor mai fi permise în sălile de clasă începând din ianuarie 2024.

Robbert Dijkgraaf, ministrul educației din Olanda, și-a exprimat ferm punctul de vedere în această chestiune spunând că deși telefonul mobil este strâns legat de viața noastră, acesta nu are ce să caute în sălile de cursuri.

„Elevii trebuie să se poată concentra şi să poată beneficia de şansa de a învăţa bine. Telefoanele mobile sunt o perturbare, au arătat studiile ştiinţifice. Trebuie să îi protejăm pe elevi de acest lucru”, a declarat acesta.

Chiar dacă momentan nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea acestei interdicții, este posibil ca în viitor situația să se schimbe.

Vor fi și excepții de la această interdicție privind folosirea device-urilor. Ea nu se va plica, spre exemplu, pentru elevii care au anumite nevoi medicale ce implică folosirea acestor dispozitive sau în cazul în care acestea sunt utilizate la clasă în scop educațional.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy