Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Anglia dorește interzicerea telefonului mobil în școli

Sursa foto: Pexels

Problemele ridicate de folosirea telefonului în școli

Considerat un element major de distragere a atenției elevilor, telefonul mobil a devenit subiectul a tot mai multe dezbateri.

Folosirea acestuia în școli continuă să reprezinte o problemă din ce în ce mai serioasă atât pentru elevi cât și pentru profesori.

În țări precum Italia și România, spre exemplu, s-a văzut necesitatea impunerii unor reguli pentru interzicerea folosirii telefonului mobil la ore.

Iar în Franța s-a adoptat încă din 2018 legea privind interzicerea telefoanelor în incinta școlilor, deși aplicarea regulii nu a fost lipsită de provocări.

Guvernul britanic a anunțat luna aceasta interzicerea telefonului mobil în școli în scopul de a preveni probleme precum intimidarea, perturbarea, distragerea atenției și hărțuirea.

Telefoanele mobile „ridică probleme serioase în rândul elevilor care nu mai sunt atenţi la ore şi ajung să aibă un comportament turbulent şi chiar pot favoriza cazurile de hărţuire”, consideră ministrul educației, Gillian Keegan.

Luarea unei măsuri de interdicție generală este considerată imposibilă

Sindicatul profesorilor NASUWT consideră că luarea unei măsuri generale privind interzicerea telefoanelor mobile ar fi imposibil de aplicat, criza comportamentală înrăutățindu-se în școli.

Momentan, directorii unităților de învățământ britanice pot să stabilească singuri politica instituției referitoare la folosirea telefoanelor și dacă interzicerea acestora se aplică sau nu.

Există școli care impun elevilor depozitarea telefonului în dulapul individual la intrarea în unitatea de învățământ și școli care permit elevilor să păstreze dispozitivul mobil în timpul cursurilor.

Anunțarea măsurii pentru interzicerea smartphone-urilor în școli reprezintă astfel o provocare uriașă pentru unitățile de învățământ, consideră secretarul general al sindicatului NAHT, Paul Whiteman. Acesta subliniază faptul că va putea să existe opoziție și din partea părinților, având în vedere că sunt și motive practice pentru care elevii au nevoie să folosească dispozitivul mobil.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy