Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Metode care te ajută să ai mai multă încredere în tine

Sursa foto: Pexels

Cum să depășești momentele în care îți lipsește încrederea

Lipsa încrederii în sine poate fi un factor care sabotează atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Te va împiedica să te apuci de proiectul la care ai visat de teamă că nu ești suficient de bun și nu-l vei duce cu succes până la capăt. Sau te va face să eviți să-ți exprimi punctele de vedere în fața altora ca nu cumva să te faci de râs și să te confrunți apoi cu sentimentul de rușine.

Tot absența încrederii în sine te poate face să ratezi oportunități, să te simți nedemn, dar și să ai o relație dezechilibrată atât cu tine, cât și cu ceilalți. Iată câteva secrete care te vor ajuta să depășești episoadele de neîncredere în sine, ca aceasta să nu devină o constantă în viața ta, și în acest fel și o povară care îți afectează starea de bine.

Observă modul în care te raportezi la gândurile tale

Dacă înainte de a participa la un proiect sau eveniment, care te face să treci printr-o situație nouă, primul gând care îți vine în minte îți spune că n-o să reușești și că ar fi mai bine să renunți până nu te faci de râs, este cazul să-ți amintești că gândurile sunt doar gânduri, nu neapărat realități obiective. Acestea nu vor avea mai multă putere decât le dai și poți să alegi cum te raportezi la ele.

Fii recunoscător pentru succese și învață din eșecuri

O încrederea în sine sănătoasă presupune conștientizarea succeselor, însoțită de recunoștință, indiferent de cât de mari sau mici sunt acestea. Înseamnă în același timp și să înțelegi că eșecul este o parte firească a vieții și în loc să-l privești ca pe ceva indezirabil și rușinos, să vezi în el o oportunitate de învățare și dezvoltare.

Setează-ți obiective realiste

Stabilindu-ți obiective nerealiste, precum calificarea ca expert într-un nou domeniu după doar câteva cursuri, îți pot crește șansele de eșec sau suprasolicitare.

Începe schimbările mari prin pași mici, stabilindu-ți micro-obiective. Astfel, nu vei mai risca să abandonezi provocările, concluzionând că nu ești suficient de perseverent, serios sau suficient de bun.

Evită comparațiile

Nu uita să te ții departe de comparațiile cu realizările altora și să-ți fii cel mai bun prieten. Oamenii au experiențe de viață diferite, așadar privește la poveștile altora doar pentru a le folosi ca surse de inspirație, nu pentru a-ți compara „minusurile” cu „plusurile” celor din jurul tău. Îmbunătățește-ți nivelul stimei de sine, dând la minimum „volumul” vocii critice din mintea ta.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy