Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum să-ți transformi visurile în realitate

Sursa foto: Pexels
  1. Lasă-te inspirat

Oamenii și poveștile lor de succes, cărțile de dezvoltare personală, muzica, podcast-urile, filmele și discursurile motivaționale sunt doar câteva dintre sursele care ne pot ajuta să ne descoperim super puterile și ne pot inspira să dăm aripi visurilor noastre.

O altă sursă de inspirație, la care puțini s-ar gândi, pot fi cărțile pentru copii. Da, acele cărți care ți-au oferit momente de neuitat în copilărie și îți desenează și acum un zâmbet uriaș pe față numai când te gândești la ele.

O carte românească, magică deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari, este „Arya și Leagănul Visurilor” de G. C. Kelis, publicată în urmă cu aproape doi ani și disponibilă pe cărturesti.ro și libris.ro. Este o carte în care cuvintele se împletesc atât de frumos, încât ți-ai dori să nu se mai termine; povestea te poartă în adâncul propriului suflet și te ajută să-ți regăsești spiritul neînfricat din copilărie de a-ți urma visurile fără ezitare.

2. Creează o imagine clară a obiectivului tău

 Claritatea este fără îndoială unul dintre elementele esențiale atunci când vine vorba despre atingerea obiectivelor. Pentru a-ți forma în minte o imagine cât mai exactă despre visul tău, scrie toate detaliile despre acesta:

  • Scrie cât mai multe motive pentru care îți dorești îndeplinirea acelui vis și metodele concrete pe care le vei folosi pentru a acționa în acest sens – poate te vei înscrie la un curs de IT, marketing, fotografie etc.
  • Notează cine în afară de tine va beneficia de atingerea respectivului obiectiv, cum și de ce.
  • Fă o listă cu toate convingerile de care crezi că ai nevoie pentru a-ți îndeplini visul. Îndepărtează convingerile limitative scriind ceea ce te face să te simți încrezător.
  • Adaugă pe listă și riscurile pe care le implică acțiunile tale. Învingătorii întâmpină obstacole, respingere și își continuă totuși drumul spre atingerea obiectivelor fără a se lăsa afectați.
  • Nu uita să notezi și de ce meriți lucrurile bune pe care ți le dorești. Iar în final, comportă-te ca și cum visul a devenit realitate. Scrie „sunt un autor de succes/un medic apreciat, etc.” Cum te vei simți?

3. Acționează

Nu aștepta momentul perfect pentru a acționa, acesta nu va veni niciodată. Dacă ți-ai construit o imagine clară a obiectivului tău, înseamnă că ai făcut deja primul pas pentru îndeplinirea visului. Acum e timpul să continui fără întârziere să duci la capăt ceea ce ai început. „Toate visurile noastre pot deveni realitate dacă avem curajul de a le urma.”, a spus Walter E. Disney

Booktrailer carte „Arya și Leagănul Visurilor”:

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy