Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Mersul pe jos, o modalitate excelentă de a te menține în formă

Sursa foto: Pexels

Cea mai simplă cale de a te bucura de beneficiile sportului

Dacă îți dorești să te bucuri de beneficiile sportului, însă timpul nu îți permite să faci asta, ia în considerare mersul pe jos.

Până și 10 minute de mers zilnic pe jos îți pot aduce beneficii semnificative. Poate fi vorba de o mică plimbare, mersul până la stația de metrou, sau poate pur și simplu alegi să cobori din autobuz cu o stație mai devreme.

Indiferent de vârstă și nivelul condiției fizice, mersul pe jos rămâne o formă excelentă de activitate fizică, putând fi inclus într-un stil de viață echilibrat. Mai mult decât atât, este un obicei care ajută la o îmbătrânire sănătoasă și la prelungirea duratei de viață.

Ce beneficii îți poate aduce mersul pe jos

Mersul pe jos zilnic, timp de 30 de minute, combinat cu o alimentație echilibrată poate face minuni pentru sănătatea ta, fizică, dar și psihică. Este o activitate care poate fi și o modalitate excelentă de socializare sau de a lua o mică pauză de la rutina zilnică și de a explora noi locuri.

Mersul pe jos, împreună cu o alimentație corectă se numără printre principalele secrete pentru longevitate și un corp sănătos, conform studiilor.

„Există o serie de studii care arată că mersul pe jos, în pas rapid, poate să prelungească viața. Studiile arată că cel puțin 15 minute de mers pe jos, pe o perioadă de 10-15 ani, poate să mărească speranța de viață cu cinci ani,” a spus președintele Societății Române de Geriatrie și Gerontologie, Gabriel Prada.

Eliberarea stresului este un alt beneficiu pe care îl aduce mișcarea de orice fel. Potrivit specialiștilor, mersul pe jos timp de 10 minute crește nivelul endorfinelor eliberate în creier. Iar aceste substanțe chimice îmbunătățesc starea de spirit și ne ajută la îmbunătățirea capacității de a face față stresului.

Și asta nu este tot. Acest exercițiu fizic simplu ajută la menținerea unei inimi sănătoase, reduce riscul de obezitate și îmbunătățește capacitatea de funcționare a creierului.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy