Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Joburi care vor putea fi înlocuite de ChatGPT în viitorul apropiat

Sursa foto: Pexels

Ce este ChatGPT

Pentru cei care nu știu deja, ChatGPT  este o aplicație software care face parte dintr-o nouă generație de sisteme de inteligență artificială. Un astfel de sistem poate conversa, genera text lizibil și chiar poate produce imagini și videoclipuri folosind o bază de date vastă de cărți digitale și alte mijloace media.

Nu este de mirare că după lansarea din noiembrie 2022, ChatGPT a atras deja milioane de utilizatori care l-au folosit în diverse scopuri, de la a scrie poezii și cântece și până la redactarea de e-mailuri.

Aplicația se dovedește însă problematică în sistemul de învățământ, unii studenți folosind-o pentru a scrie referate și teme, iar alții încercând chiar să trișeze la examene.

Joburi care vor putea fi înlocuite de ChatGPT

Dezvoltarea chatbot-ului ChatGPT ar putea duce cu ușurință la pierderea multor joburi, existând câteva industrii de-a dreptul vulnerabile în fața acestui program de inteligență artificială.

Un instrument precum ChatGPT poate fi folosit în marketingul digital, crearea de conținut online, pentru răspunsuri la întrebări în serviciul de asistență pentru clienți sau chiar pentru a ajuta la depanarea codului. Publicația CNET a folosit deja un instrument de AI similar cu ChatGPT pentru a genera articole.

„Anumite joburi în sectoare precum jurnalismul, educația, designul grafic și de software – sunt în pericol să fie înlocuite de inteligența artificială,” a declarat Chinmay Hedge, din cadrul Universității din New York.

Educație

Profesorul Pengcheng Shi, din cadrul Institutului de Tehnologie Rochester, susține că robotul ar putea preda cu ușurință la nivelul școlii generale și liceu.

Sursa foto: Pexels

Jurnalism

ChatGPT este un instrument care poate fi folosit cu succes pentru editarea și rezumarea unui articol. „Rezumarea, editarea unui articol să fie mai concis și astfel de lucruri, deja se pricepe foarte bine la ele.” a declarat Chinmay Hegde.

IT

Joburile care țin de software, designul de site-uri și scrierea de cod vor putea fi, de asemenea, înlocuite de chatbot-ul ChatGPT. Pengcheng Shi susține că până în 2026, joburile simple din domeniul IT ar putea să dispară.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy