Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Destinații fabuloase din Europa, pe care nu trebuie să le ratezi

Sursa foto: Pixabay

Câteva destinații pe care merită să le adaugi pe listă

Dacă alegerea locului în care să călătorești îți dă bătăi de cap și nu ai reușit încă să te hotărăști ce locuri să vizitezi anul acesta, iată câteva idei cu destinații fabuloase din Europa, care să te ajute să iei o decizie. Locuri precum Ikaria ( Grecia), Rovinj (Croația) sau Porto (Portugalia) sunt doar câteva dintre destinațiile inedite pe care ar trebui să le iei în considerare.

Kotor, Muntenegru

Kotor, unul dintre orașele medievale cel mai bine păstrate din lume,  este situat în partea retrasă a golfului cu același nume și este parte din Patrimoiul Mondial UNESCO. Fortificațiile, apa turcoaz și munții te vor face cu siguranță să te îndrăgostești de acest loc.

Iar dacă iubești drumețiile, traseul de 4,5 km ce conține 1.350 de trepte din piatră până la castelul San Giovanni va fi cu siguranță o prioritate pe lista ta. Te vei putea bucura de o priveliște spectaculoasă asupra golfului odată ajuns sus.

Manarola, Italia

Micul oraș, Manarola, este locul perfect pentru tine dacă îți dorești să evadezi din viața cotidiană și să uiți de agitație și aglomerația orașelor. Manarola este cel mai vechi dintre orășelele Cinque Terre, zonă de coastă din nord-vestul Italiei, considerată ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Aici timpul pare că a stat pe loc, iar pământul pare să-și fi păstrat frumusețea de la începuturi. Este un loc în care nu mergi pentru obiective turistice, ci pentru atmosfera aparte, mâncare și peisaje.

Orășelul este renumit pentru vinul dulce Sciacchetra, delicioasele fructe de mare și liniște, mașinile nefiind permise aici. Așadar, dacă îți propui să ajungi în Manarola, trebuie să ții cont că accesul în oricare dintre orășelele din Cinque Terre se face doar cu trenul.

Torun, Polonia

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Polonia și totodată locul de naștere al astronomului Nicolaus Copernic, goticul Torun este mult mai puțin aglomerat decât Varșovia sau Cracovia și găzduiește spectacole de teatru inedite. Dacă ajungi aici, nu rata o vizită la Muzeul de turtă dulce, pentru care Torun este celebru.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy