Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

De ce ai nevoie de „empadronamiento” în Spania

Sursa foto: Pexels

Cât de important este documentul pentru români

Obținerea „empadronamiento”-ului, numit uneori și padrón”, se numără printre lucrurile importante pe care trebuie să le bifezi de pe lista cu priorități dacă îți dorești să devii legal rezident în Spania.

Prin această procedură practic te asiguri că ai fost înregistrat cu numele și adresa în registrul administrativ al primăriei, procesul fiind unul la fel de simplu atât pentru spanioli cât și pentru expați.

Document esențial pentru a putea beneficia de ajutoarele sociale

Fără „empadronamiento” nu poți solicita diverse beneficii sau ajutoare sociale și nici nu poți primi venitul minim (Ingreso Mínimo Vital), oferit pentru a preveni riscul de sărăcie. Este, de asemenea, necesar pentru a obține numărul de asigurare socială, asistență medicală în sistemul public sau pentru cererea de rezidență și căsătorie.

Cei care își schimbă reședința au obligația de a solicita în scris să fie înregistrați în registrul primăriei din noul municipiu, menționând în cerere și orașul sau țara de origine.

Stabilirea domiciliului la o adresă este necesară indiferent dacă este vorba despre o locuință închiriată sau una pe care o deține un prieten sau un membru al familiei.

Cum se obține „empadronamiento”

Pentru obținerea documentului, trebuie completat formularul de înregistrare (individuală sau colectivă), solicitat de la biroul de înregistrare al primăriei.

Este nevoie de prezentarea pașaportului și a unei fotocopii a acestuia, a fotocopiei și originalului după contractul de închiriere, actul de proprietate sau o autorizație care să fie semnată de proprietarul imobilului în care locuiești. Pentru înregistrarea copiilor, sunt necesare fotocopia și originalul pașaportului și livretul de familie.

Persoanele care locuiesc în mai multe orașe sau la mai multe adrese din același oraș, se vor înregistra cu o singură adresă, aceea aferentă locuinței în care stau cea mai mare parte a anului.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy