Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum să faci față provocărilor de la un nou job

Sursa foto: Pexels

Ce mindset te ajută să depășești obstacolele

Provocările sunt o parte firească din viața de zi cu zi, atât din viața personală, cât și din cea profesională.

Iar un nou job nu vine întotdeauna doar cu lucruri „roz” și cu un parcurs ascendent.

Prima perioadă pe care o petreci la noul loc de muncă este definitorie, având în vedere că presupune acomodarea cu mediul și sarcinile de lucru.

Este firesc să nu placi tuturor

Fiecare persoană care face parte din colectivul în care trebuie să te integrezi este diferită și va avea așteptări diferite de la tine. Astfel, este bine să conștientizezi că nu toți te vor aprecia sau plăcea, fie că este vorba despre începutul unei colaborări sau despre o colaborare mai veche. Dacă vei privi situația în felul acesta, vei depăși mult mai ușor unele momente tensionate.

Nu uita și că impresia pe care o vei face la început o să rămână cel mai probabil și pe viitor. Așadar, nu încerca să pari altceva decât ești, fii tu însuți, indiferent că ai de-a face cu un manager, subaltern sau coleg.

Este normal să ceri sprijin când apar provocări

Atribuțiile pe care le ai pot fi mai simple sau, din contră, mai dificile față de cum le-ai perceput la început. În cazul în care lucrurile sunt mai complicate și responsabilitățile se transformă în provocări cărora crezi că n-o să le poți face față, este esențial să nu te lași copleșit de temeri.

În loc să te gândești, de exemplu, că vei fi considerat incompetent, că nu vei reuși să evoluezi sau că vei fi concediat, gândește-te că dacă nu ai fi avut experiența și abilitățile necesare, nu ai fi fost angajat pe poziția respectivă.

Așadar, solicită sprijinul atunci când ai nelămuriri sau întâmpini dificultăți, fără să-ți fie teama că asta te va face să pari incapabil. Nu risca să pornești pe o cale de acțiune greșită care poate duce apoi la consecințe nedorite iremediabile.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy