Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți scăpa de mâncatul pe fond emoțional

Sursa foto: Pexels

Modalități de a-ți gestiona emoțiile fără ajutorul mâncării  

Stresul și o viață agitată pot foarte ușor să ne facă să cădem pradă mâncatului pe fond emoțional. Emoțiile ajung în cele din urmă să dicteze când mănânci și în ce cantități.

Dacă situațiile stresante de zi cu zi sau stările de tristețe, furie, plictiseală și confuzie te fac să nu te mai poți opri din mâncat, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să nu mai „îmbrățișezi” mâncarea ca pe un calmant emoțional.

Întreabă-te dacă îți este foame cu adevărat

Foamea fizică se simte diferit, apare treptat, poți să amâni mâncatul și poți mânca aproape orice, nu simți o nevoie atât de intensă, iar când te-ai săturat te poți opri. Însă când foamea este pe fond emoțional, apare brusc, pare de nepotolit și ai poftă în special de alimente care îți oferă o stare de bine imediată.

Așadar, înainte de a te înfrupta din orice îți iese în cale, oprește-te un moment și gândește-te dacă foamea pe care o simți este reală sau emoțională. Evită să cazi ușor pradă emoțiilor și să fugi de adevăratele probleme refugiindu-te în falsa alinare pe care o oferă dulciurile, fast-food-ul sau alte „delicii” irezistibile.

Descoperă factorii care îți aduc senzația de foame

Pentru a pune capăt mâncatului pe fond emoțional este esențial să identifici care sunt triggerii care declanșează acest comportament în cazul tău. Poate este vorba despre stări de apatie, stări neplăcute de supărare, anxietate, tristețe, sau, din contră, lucruri pozitive, precum recompensarea în urma unei reușite.

Găsește alternative sănătoase

Gândește-te la modalități prin care să umpli vidul emoțional pe care îl creează stările negative. Sună un prieten care te face mereu să râzi și să te simți bine. Joacă-te puțin cu animalele de companie sau antrenează-te în orice activitate sau hobby care te face să zâmbești. Relaxează-te la o plimbare în aer liber sau răsfață-te cu un ceai fierbinte aromat sau o baie înspumată și câteva lumânări parfumate.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy