Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum îți poți gestiona mai bine banii

Sursa foto: Pexels

Sfaturi pentru evitarea cumpărăturilor impulsive

Departe de a fi o sarcină simplă, gestionarea banilor ne poate da adesea bătăi de cap. Este nevoie în mod clar de puțină planificare și disciplină pentru a o scoate la capăt cu bine și a nu avea surprize neplăcute la casa de marcat, după achiziții prea generoase.

Ca multe alte lucruri, și influența în privința comportamentului privind cheltuirea banilor pornește din copilărie.

Poate ți-a lipsit educația financiară sau nu ai fost obișnuit să faci economii. O altă influență subtilă poate viza sentimentul de stimă de sine și valoare. Cumpărăturile impulsive pot fi, astfel, și un semnal de alarmă că nu ești bine tu cu tine.

Iată câteva metode pe care le poți încerca pentru a scăpa de un astfel de comportament.

Creează-ți un buget

Analizează ce achiziții ai făcut în ultima perioadă, calculează câți bani ai irosit pe lucruri care nu îți erau neapărat necesare, iar la final stabilește un buget realist lunar.

Chiar dacă setarea unui buget nu va face minuni peste noapte, te va ajuta să ai o vedere de ansamblu asupra situației tale financiare și să îți administrezi mai bine banii.

Nu cumpăra imediat

Atunci când vizitezi magazinele fizice sau virtuale, asigură-te că nu adaugi instant în coșul de cumpărături tot ce îți face cu ochiul.

Mai așteaptă o zi, iar înainte de a face achiziția, asigură-te că ești prezent în acel moment și cumperi lucruri în mod conștient, care îți vor folosi cu adevărat. Astfel, rutina ta de cheltuieli se poate schimba puțin câte puțin în mod pozitiv.

Evită tentațiile

Dacă folosești shopping-ul pentru a scăpa de o stare proastă sau pentru a te recompensa pentru reușite, poți încerca să înlocuiești ieșitul la cumpărături cu o ieșire în oraș cu prietenii, de exemplu.

Asigură-te că faci „curățenie” și în abonamentele la newslettere primite de la magazinele online. Acestea nu ratează nici o ocazie de a-ți aduce în inbox o mulțime de mesaje cu oferte și reduceri pentru a te convinge să faci zilnic mai multe cumpărături.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy