Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum să eviți clișeele în CV-ul tău

Sursa foto: Pexels

Abilități care pot deveni clișee dacă nu le exemplifici

Dacă îți dorești să te afli pe lista scurtă a angajatorilor, este cazul să-ți construiești CV-ul astfel încât cei care îl evaluează să-și poată forma o imagine cât mai clară asupra experienței tale.

Personalizarea CV-ului este vitală pentru evitarea preluării unor clișee, care sunt foarte folosite în prezentările profesionale și care îți vor pune în plan secundar abilitățile ce te-ar putea ajuta să te califici pentru jobul dorit.

Iată câteva dintre abilitățile care dacă nu sunt exemplificate, pot deveni foarte ușor clișee.

Bune abilități de comunicare

Simpla menționare a acestei abilități în cadrul unei enumerări prin care încerci să impresionezi, nu va cântări prea mult la CV-ul tău. Recrutorii urmăresc exemple concrete din cariera ta, din care să reiasă modul eficient în care ai colaborat cu echipa, cum ai transmis anumite informații și ai ascultat activ.

În plus, un CV bine structurat și redactat corect din punct de vedere gramatical, va demonstra în mod indirect abilitățile de comunicare pe care le deții, creând o impresie bună recrutorului.

Persoană sociabilă

Dacă îți dorești să îi convingi pe recrutori că ai această abilitate de a fi sociabil, este nevoie să dai și exemple. Poți povesti pe scurt cum ai gestionat anumite situații apărute în mod firesc în colaborarea cu colegii, din cadrul unui proiect, dar și cu ce rezultat.

Exemplele despre hobby-uri și activități în care te implici, precum voluntariatul și sporturile de echipă, vor întări, de asemenea faptul că ești o persoană sociabilă.

Persoană responsabilă

Doar spunând că ai fost responsabil pentru „x” lucru, nu oferă o imagine foarte clară despre rolul pe care l-ai jucat. Este esențial să specifici ce nivel de autoritate ai avut. Evidențiază-ți realizările menționând și ce ai coordonat, implementat și realizat.

Evită, de asemenea, să adaugi în CV-ul tău că ești orientat spre rezultate, ești creativ sau că ai spirit de echipă, dacă nu poți exemplifica, pentru a putea demonstra recrutorilor aceste abilități.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy