Utilizări pentru o curățare naturală
Bicarbonatul de sodiu nu este numai un ingredient pe care să-l ții în casă pentru a-l folosi în diferite preparate culinare sau a-l folosi drept remediu în tratarea unor afecțiuni medicale.
Acesta este și bun „prieten” atunci când vine vorba de curățarea casei în mod natural. Iată câteva moduri eficiente în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în rutina de curățare a căminului tău.
Curățarea suprafețelor din baie și bucătărie
Cu ajutorul unei solnițe, poți presăra pudra de bicarbonat de sodiu pe suprafața care trebuie curățată, indiferent că este vorba despre chiuvetă, faianță, cadă sau o altă suprafață. Folosește apoi un burete curat, umed pentru frecarea temeinică și clătește bine.
Adaugă și puțin ulei esențial de tea tree sau de lavandă, uleiuri cunoscute pentru proprietățile anti-bacteriene, care vor împrospăta atmosfera prin aroma lor plăcută.
În cazul în care ai nevoie de un produs abraziv mai puternic, prepară o pastă folosind bicarbonatul de sodiu împreună cu apă și sare grunjoasă.
Curățarea vaselor de grăsime
Resturile alimentare și urmele de grăsime pot fi îndepărtate cu mai multă ușurință dacă folosești bicarbonat de sodiu la curățarea acestora. Nu trebuie decât să lași tigăile, cratițele sau alte vase pentru 15 minute în apă caldă în care ai adăugat detergent împreună cu bicarbonat de sodiu (2 linguri cu vârf).
Pentru vasele cu depuneri mai greu de curățat, poți, ulterior, să presari direct bicarbonat de sodiu pentru a acționa drept agent ușor abraziv, care nu lasă zgârieturi.
Curățarea vaselor de urmele de cafea
Urmele sau petele lăsate de cafea și ceai pe vasele deschise la culoare, precum ceainice sau ibrice, pot fi îndepărtate simplu și rapid cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Prepară o soluție dintr-un litru de apă călduță cu o proporție de 1/4 cană bicarbonat de sodiu și, după ce ai lăsat puțin să acționeze, freacă bine vasele pătate pentru a scăpa de urmele nedorite.