Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți menține echilibrul între viața personală și cea profesională

Sursa foto: Pexels

Sfaturi utile

Se poate spune că ai atins un echilibru între viața personală și cea profesională, atunci când reușești să acorzi prioritate în mod egal cerințelor carierei și celor din viața personală, să-ți împarți în mod egal timpul și atenția între cele două.

Un echilibru slab între viața profesională și cea personală se va reflecta mai devreme sau mai târziu în relația pe care o ai cu cei dragi sau cu superiorii tăi, dar și în starea ta de bine, afectând-o. De aceea, iată câteva sfaturi care îți pot fi de ajutor dacă îți dorești să obții echilibrul mult dorit.

Pune timpul de calitate pe primul loc

Analizează cu atenție modul în care îți petreci timpul și vezi care sunt activitățile și relațiile care îți îmbunătățesc viața și care sunt cele care acționează ca niște vampiri energetici.

Gândește-te ce este cu adevărat important pentru tine și în loc să încerci să te împarți peste tot și să faci puțin și niciodată destul din fiecare lucru, prioritizează ceea ce aduce cel mai mare plus în viața ta. Timpul petrecut cu cei dragi, de exemplu, este mereu un câștig dăruindu-ți cele mai frumoase amintiri.

Nu sări peste pauze

Recomandarea specialiștilor este să luăm o pauză de 10 sau 15 minute după fiecare perioadă de 75-90 de minute de activitate.

Până și un răgaz de 30 de secunde poate face minuni, reducând stresul, îmbunătățind concentrarea și ajutând la menținerea unui echilibru în cazul lucrului de acasă, de exemplu.

Nu ezita să spui și „NU”

A spune „nu” lucrurilor care nu sunt importante și nu rezonează cu tine poate fi unul dintre cele mai grele skill-uri de învățat și pus în practică. Dar este un skill esențial pentru a reuși să stabilești limite atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Dacă îți găsești cu greu curajul să refuzi ceea ce nu aduce valoare în viața ta, gândește-te doar că a spune „nu” lucrurilor mai puțin importante îți oferă ocazia de a spune „da” lucrurilor cu adevărat importante, canalizându-ți timpul și energia pentru a le face pe acestea din urmă așa cum trebuie.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy