Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Culori care te ajută să creezi o impresie bună la interviu

Sursa foto: Pexels

Prima impresie contează mereu

Prima impresie contează în orice împrejurare, cu atât mai mult în cazul unui interviu. De altfel, aceasta ar putea să fie singura ocazie de a te întâlni cu angajatorul și a-i crea o impresie bună. De aceea, este bine să dai atenție detaliilor care îți construiesc imaginea.

Indiferent că este vorba despre un interviu pentru un job care implică muncă de birou, remote sau pe teren, outfit-ul tău trebuie să fie la fel de impecabil și de bun gust pentru a crea impactul pozitiv dorit.

Iată câteva sfaturi utile în privința culorilor care te ajută să obții fără bătăi de cap o ținută care să te avantajeze la interviuri.

Negrul emană seriozitate și eleganță

Pentru a fi sigur că nu dai greș, alege să porți ceva clasic în culori neutre. Negrul este asociat cu eleganța și seriozitatea, putând fi perceput ca un indicator pentru putere, prestigiu și un nivel ridicat de inteligență, conform unor studii.

Fiind însă asociat și cu doliul în cultura occidentală, nu este o idee bună să alegi negrul pentru toate articolele outfit-ului tău.

Albul creează impresia de sinceritate

Albul este considerat simbolul purității și al simplității, putând fi perceput și ca o culoare a sincerității, potrivit psihologilor. Inclus în outfit-ul tău pentru interviu, te poate ajuta să creezi imaginea unei persoane organizate și care deține controlul.

Evită însă o ținută complet albă pentru a nu crea impresia că ești rece și distant sau o „victimă” a perfecționismului.

Albastrul transmite încredere

Nuanțele de albastru intens sunt asociate cu leadership-ul, eficiență și calm, transmițând forță, stabilitate și demnitate.

De aceea, poate fi mereu o idee bună să porți albastru la un interviu sau la întâlnirile importante. Alte culori care transmit încredere sunt nuanțele intense de roșu închis și violet sau verdele azur.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy