
Ce aspecte problematice „vânează” recrutorii
Nu este simplu să construiești un CV puternic, care să-i atragă pe recrutori și să îi facă să ia o decizie în favoarea ta.
Mulți candidați se confruntă cu probleme în obținerea jobului dorit. Și poate nu este neapărat vorba despre lipsa experienței anterioare, sau despre faptul că nu dețin calificările necesare. Unul dintre principalele motive pentru care nu se obține un prim interviu, poate fi faptul că în CV se găsesc informații care ridică semne de întrebare.
Un CV care este prea lung, menționarea unor titluri pompoase pentru a înfrumuseța pozițiile anterioare ocupate, pauzele lungi dintre joburi sau schimbarea multor locuri de muncă într-o perioadă foarte scurta sunt doar câteva dintre aspectele problematice care te pot descalifica în ochii recrutorilor.
Perioadele mari de pauză
Un semnal de alarmă în ochii angajatorului îl pot constitui adesea pauzele lungi dintre joburi. Aceste „gap-uri” pot să dea de înțeles că întâmpini dificultăți în găsirea unui job din cauza lipsei anumitor skill-uri.
Însă motivele pentru astfel de pauze pot fi diverse. Așadar poți „risipi” presupunerile recrutorului demonstrând că nu a fost o perioadă în care ai pierdut timpul. De exemplu, poți menționa un curs important pe care l-ai parcurs pentru a investi în viitorul carierei tale.
Multe joburi schimbate des
Schimbarea locurilor de muncă în mod frecvent nu este un lucru rău neapărat, având în vedere că este firesc să accepți noi oportunități și să închei colaborările care nu mai corespund așteptărilor tale.
Însă atunci când astfel de schimbări se petrec în doar câteva luni, situația se poate transforma într-un semnal de alarmă. Angajatorul își poate pune întrebări în ceea ce privește capacitatea de adaptare pe care o ai sau abilitățile de comunicare pe care le deții.
În acest caz este esențial să clarifici motivele care te-au determinat să faci schimbările, atunci când recrutorul te întreabă. Indiferent dacă a fost vorba despre concediere sau pur și simplu despre o nepotrivire cu valorile companiei, este bine să te concentrezi pe lucrurile pozitive legate de angajatorul anterior, precum noile skill-uri învățate și experiența acumulată.