Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți învinge cu succes procrastinarea

Sursa foto: Pexels

Sfaturi care te ajută să nu mai amâni task-urile

Obiceiul de a procrastina sau a amâna îndeplinirea anumitor sarcini este destul de des întâlnit, afectând serios productivitatea.

Ni se poate întâmpla, spre exemplu, să evităm sau să întârziem în mod intenționat să ne apucăm de un proiect important fie pentru că avem o stare proastă, fie pentru că nu avem suficientă motivație. Sau poate ne este teamă de un eventual eșec ori îl percepem ca pe o activitate negativă, dificilă etc.

Totuși acest tip de comportament poate fi învins și înlocuit cu productivitatea dorită prin implementarea strategiilor potrivite.

Iată în continuare câteva dintre practicile eficiente care te vor ajuta să scapi de momentele de procrastinare și să le transformi în adevărate oportunități de atingere a obiectivelor.

Setează-ți obiective clare

Una dintre principalele cauze ale procrastinării este lipsa de claritate în realizarea lucrurilor dorite. Așadar, asigură-te că îți stabilești obiective realiste, măsurabile, care să-ți concentreze eforturile și atenția în direcția dorită.

Adoptă politica pașilor mărunți

Împărțirea obiectivelor în părți mici te ajută să gestionezi și să rezolvi mai ușor sarcinile care altfel ar fi putut părea intimidante. De asemenea, este esențială prioritizarea sarcinilor importante. Așadar, marele și dificilul proiect care îți stă înainte nu va mai părea o provocare atât de uriașă, iar senzația că ești copleșit de situație se va diminua.

Creează-ți un spațiu de lucru care favorizează productivitatea

Asigură-te că mediul de lucru este propice pentru productivitate. Aceasta poate însemna un birou curat, bine organizat, cu suficientă lumină etc., dar și un spațiu care te ține departe de distrageri. Toate acestea contribuie din plin la creșterea concentrării și a eficienței.

Stabilește-ți deadline-uri

Stabilirea unor termene limită stricte și clare pentru finalizarea sarcinilor te va mobiliza pentru a acționa rapid și a nu mai amâna. În plus, te va ajuta să gestionezi mult mai eficient timpul.

Nu uita să-ți oferi și pauze, conform tehnicii Pomodoro, adică o pauză de 5 minute după fiecare 25 de minute de activitate.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy