Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum îți păstrezi productivitatea în sezonul rece

Sursa foto: Pexels

Sfaturi pentru gestionarea eficientă a timpului

Anotimpul rece cu zile mai scurte și mai întunecate devine o provocare atunci când vine vorba despre gestionarea proiectelor în mod eficient, fiind din ce în ce mai dificil să-ți păstrezi productivitatea.

Dacă îți dorești să ții departe distragerile, iată câteva metode care te vor ajuta să-ți mărești eficiența în ciuda timpului puțin pe care îl ai la dispoziție.

Planifică-ți cu atenție activitățile din timpul zilei

Realizarea unei liste cu toate sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești într-o zi îți va fi de mare ajutor, oferindu-ți o imagine foarte clară despre cum ar trebui să decurgă lucrurile în ziua respectivă.

Astfel, vei ști care sunt prioritățile și vei reuși să-ți gestionezi timpul mai eficient. Nu uita să ții cont de momentele zilei în care știi că ai, în general, cel mai mare randament, pentru a-ți prioritiza task-urile în mod corespunzător.

Aplică metoda „time blocking”

Tehnica de „time blocking” înseamnă să aloci un interval bine stabilit de timp pentru anumite activități sau sarcini de lucru.

O astfel de metodă este foarte eficientă dacă îți dorești să eviți pe cât posibil procrastinarea și să obții un plus de disciplină în programul tău zilnic. Alocă un anumit interval de timp pe care să-l petreci exclusiv concentrându-te pe un anumit task, apoi recompensează-te cu o mică pauză pentru recăpătarea energiei.

Ține-te departe de distrageri

Eliminarea distragerilor din jur este crucială dacă îți dorești să ai o zi productivă, cu o gestionare eficientă a timpului.

Alege, spre exemplu, să oprești notificările de pe laptop sau smartphone, atunci când ai de rezolvat sarcini foarte importante. Protejează-ți spațiul de lucru de orice element ce ți-ar putea afecta concentrarea, și, implicit, productivitatea.

Însă, indiferent de metodele pe care le alegi pentru a reuși să gestionezi mai bine timpul pe care îl ai la  dispoziție, nu uita să acorzi o atenție deosebită odihnei, hidratării și alimentației sănătoase pentru a te asigura că îi oferi organismului tău „combustibilul” necesar pentru o funcționare optimă.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy