Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți evita respingerea feedback-ului constructiv

Sursa foto: Pexels

Beneficiile acceptării feedback-ului

Feedback-ul constructiv este acea combinație sănătoasă dintre laudele pentru ceea ce ai realizat și sugestiile pentru aspectele care au nevoie de îmbunătățiri.

Primirea unui feedback constructiv este cu adevărat importantă.

Îți oferă posibilitatea de a vedea lucrurile din perspectiva altor oameni, primind recunoaștere pentru lucrurile făcute bine și pentru ceea ce poți îmbunătăți.

Însă asta nu înseamnă că feedback-ul este ușor de primit, indiferent că este vorba despre viața profesională sau cea personală. De multe ori tindem să-l respingem, fiind dificil să-l acceptăm.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să înveți să primești feedbackul constructiv și să-l folosești ca o bună oportunitate de dezvoltare și creștere.

Ascultă cu atenție ceea ce ți se spune

Chiar și atunci când feedbackul este transmis într-o manieră prietenoasă, empatică, tendința este în general de a-l întrerupe pe cel care vorbește chiar după primele cuvinte.

Aceasta se întâmplă ca o consecință a asocierii pe care o poate face mintea între cuvintele pe care le aude și faptul că simți că nu ești destul de valoros. Drept urmare, vei avea sentimentul că ești nedreptățit și vei dori să-ți contrazici interlocutorul.

Alege să fii prezent în conversație chiar dacă nu este tocmai confortabil să faci asta și străduiește-te să asculți și să înțelegi ce dorește celălalt să-ți transmită.

Nu te grăbi să reacționezi

Dacă ai ascultat în mod activ ceea ce ți s-a comunicat fără să-ți întrerupi interlocutorul sau să pui o barieră și să te închizi în tine de la primele câteva cuvinte percepute ca fiind o critică, nu te grăbi să reacționezi imediat.

În felul acesta eviți ca răspunsul tău să fie o reacție emoțională și să te grăbești să te aperi contrazicând tot ce ți s-a spus.

Privește feedback-ul primit dintr-o perspectivă diferită

Schimbă perspectiva asupra a ceea ce ți se transmite. Încearcă să înțelegi perspectiva celuilalt punând întrebări și clarificând lucrurile. În felul acesta poți transforma feedbackul constructiv într-o adevărată oportunitate de dezvoltare personală.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy