Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum depășești blocajele creative

Sursa foto: Pexels

Metode care te ajută să combați lipsa de idei

Creativitatea nu este un proces simplu. Este un proces mental care presupune concentrare, perseverență. Iar dacă se întinde pe o perioadă mai mare de timp, este normal să apară și blocajele creative.

Presiunea timpului pusă de deadline-ul unui proiect înrăutățește lucrurile, iar creativitatea se poate lăsa din ce în ce mai mult așteptată. Orice idee care îți vine în minte în astfel de momente dificile pare stângace, total nepotrivită sau neinspirată și simți că nimic nu poate fi valorificat.

Iată câteva soluții care te pot ajuta să repui în mișcare rotițele creativității ori de câte ori inspirația pare să se lase cu greu găsită.

Oferă-ți o pauză

Poate ai încercat în zadar zile la rând să găsești acea idee strălucită care să-ți transforme proiectul într-un succes răsunător. Poate ești în pană de idei creative pentru noul articol pe care trebuie să-l scrii pentru blog, sau poate nu mai ai habar încotro vrei să duci firul narativ al cărții pe care o scrii.

Indiferent care este situația, este timpul să te bucuri de o pauză binemeritată. Deconectează-te. Meditează, bucură-te de un duș sau un somn odihnitor. Fă-i o plimbare în aer liber sau stai puțin la povești cu cineva apropiat. Toate acestea se pot dovedi extrem de benefice, stimulându-ți creativitatea.

Citește câteva pagini

Fie că este vorba despre poezie, ficțiune, non-ficțiune sau altceva din sfera ta de interes, cititul vine la pachet cu o mulțime de beneficii. Iar latura creativă are cel mai mult de câștigat în urma cititului.

Așadar, ține o carte aproape, ca o bună metodă la care să apelezi atunci când te confrunți cu un blocaj creativ, sau, de ce nu, să-l previi.

Scrie liber

Ia o agendă sau un caiet și scrie în mod relaxat orice îți trece prin minte, fără a analiza cuvintele pe care le-ai așternut pe hârtie. Dă-ți frâu liber gândurilor și scrie liber, dându-ți voie să scrii pur și simplu orice.

Freewriting-ul, sau exercițiul de a scrie liber se dovedește nu numai o bună metodă de a te relaxa, dar și una prin care îți dezvolți și stimulezi creativitatea.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy