Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum îți poți seta obiective SMART pe plan profesional

Sursa foto: Pexels

Ce sunt obiectivele SMART

De la acronimul englezesc SMART (Specific, Measurable, Attainable, Relevant, and Time-Bound), obiectivele de acest tip trebuie să fie în primul rând specifice, să poată fi măsurate, apoi să fie realizabile, să aibă relevanță pentru cel care și le setează și să fie încadrate în spațiu și timp.

Acestea sunt de fapt caracteristicile care le fac să fie mult mai ușor de atins. Indiferent că este vorba despre ceva ce îți propui pe plan profesional sau ceva ce îți propui pe plan personal, stabilirea unor obiective SMART este crucială pentru obținerea rezultatelor dorite.

Ce obiective îți poți seta pentru obținerea unui job

Obiectivele sunt acțiuni pe care le poți controla pentru a ajunge la rezultatul dorit sau vis/dorință împlinită.

Dacă, spre exemplu, în prezent dorința ta este să obții acel job care ți se potrivește cel mai mult până la finalul anului, vei putea ajunge la acest rezultat doar în urma mai multor acțiuni aferente obiectivelor pe care le stabilești.

Un prim obiectiv în acest caz ar fi actualizarea și revizuirea CV-ului pentru care poți aloca o zi, chiar ziua de mâine poate.

Următorul obiectiv poate să fie realizarea unei liste care să cuprindă rolurile pentru care vrei să aplici, ținând cont de experiența acumulată, dar și de skill-urile pe care le ai. Acordă săptămâna aceasta două ore din timpul tău pentru această activitate.

Obiectivul numărul trei poate fi aplicarea la patru sau cinci anunțuri de joburi, după finalizarea CV-ului, alocând pentru aceasta o oră pe zi.

Un alt obiectiv poate fi contactarea a doi, trei cunoscuți sau foști colegi de muncă în fiecare săptămână pentru a te recomanda în cadrul companiei unde lucrează.

Apoi, propune-ți ca înainte de fiecare interviu să aloci o oră sau chiar două pentru a te informa despre rol și compania în cadrul căreia îți dorești să lucrezi.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy