Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți prepara dovleacul copt într-un mod cu totul special

Sursa foto: Pexels

Rețeta turcească simplă care te cucerește iremediabil

Toamna aduce o mulțime de culori și o bogăție de fructe și legume cu arome îmbietoare, iar bucătăria se poate transforma cu ușurință într-un adevărat paradis al gusturilor delicioase.

Printre comorile toamnei se numără și dovleacul. Iar dacă iubești dovleacul copt, cu siguranță te va cuceri rețeta turcească de preparare a acestuia, dovleacul numărându-se printre preparatele tradiționale vedetă în timpul anumitor festivități turcești.

Preparat după rețeta turcească, dovleacul copt te va surprinde și impresiona, transformându-se într-un desert apetisant, aromat și foarte suculent. Gustul acestuia poate fi personalizat cu aromele tale preferate, precum nucșoara, vanilie, scorțișoară sau alte arome pe care le iubești.

Care este modul de preparare

Dacă ai la îndemână un dovleac turcesc, aproximativ 200 sau 250 de g zahăr, două, trei batoane de scorțișoară, câteva cuișoare, nuci, miere și fructe uscate, ai tot ce-ți trebuie pentru a crea un desert memorabil.

Pregătește dovleacul spălându-l bine și ștergând coaja înainte de introducerea la cuptor într-o tavă îmbrăcată în folie de aluminiu. Apoi, taie felii mari, generoase, așezându-le în tavă și înțepându-le miezul din loc în loc cu ajutorul unui cuțit.

Peste feliile aranjate în tavă presară zahărul și lasă-le două sau trei ore acoperite cu folie de aluminiu ca miezul să-și elibereze sucul delicios. Apoi înlătură folia, presară printre feliile de dovleac cuișoare și bucățele de batoane de scorțișoară și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 80 de minute. Ai grijă să întorci feliile din când în când și să torni peste ele din sosul format în tavă.

Cum poți servi dovleacul în stil turcesc

Când dovleacul este copt, unge feliile cu puțină miere, după gust, apoi presară nucă mărunțită și adaugă fructe uscate.

Acum îi poți surprinde pe cei dragi cu un desert apetisant, cald și aromat, ideal pentru zilele răcoroase de toamnă.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy