Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum îți poți pune în valoare abilitățile în funcție de obiectivele carierei

Sursa foto: Pexels

Ce abilități să valorifici în funcție de jobul dorit

Cheia pentru obținerea jobului la care visezi poate fi modul inteligent în care îți prezinți abilitățile în cadrul CV-ului.

Așadar, acordă-ți suficient timp pentru a menționa abilitățile relevante și nu te grăbi să-ți concentrezi toată atenția asupra rubricii cu experiența profesională pe care ai acumulat-o.

Iată cum îți poți pune în valoare abilitățile în funcție de obiectivul pe care ți l-ai setat.

Primul tău job

Dacă ești la început de drum, nu este cazul să-ți faci griji că abilitățile tale nu sunt suficiente pentru a obține jobul dorit doar pentru că nu ai mai avut niciunul înainte.

Realizează o scurtă analiză a trăsăturilor de caracter admirabile pe care le deții. Acestea sunt soft skill-urile pe care le-ai folosit cu succes poate în cadrul proiectelor de voluntariat la care ai participat sau în cadrul celor din mediul academic. Lucrul în echipă, inteligența emoțională, reziliența, adaptabilitatea sau atenția la detalii sunt abilități valoroase pe care poți să pui accentul.

Schimbare de carieră

Dacă te gândești să te îndrepți spre un alt domeniu, îi poți convinge pe recrutori că ești capabil să preiei noul rol folosindu-te de abilitățile transferabile.

Este vorba despre acele abilități dobândite pe parcursul vieții, ce pot fi aplicate la fiecare loc de muncă. Dacă, de exemplu, din poziția de casier în retail îți dorești să treci la poziția de casier bancar, atunci poți transfera abilități precum gândirea logică, aptitudinile matematice, organizarea sau comunicarea la noul tău job.

O nouă poziție în cadrul companiei

Dacă ai decis că este timpul să aplici pentru un nou rol în cadrul companiei în care lucrezi, abilitățile transferabile îți vor fi și în acest caz de mare folos. Acestea te vor ajuta să îi convingi pe recrutori că poți să faci față cu brio cerințelor pentru noua poziție.

Abilități precum gândirea strategică, persuasiune, analiză, comunicare sau negociere pot fi transferate la noua poziție dacă, de exemplu, din rolul de reprezentant vânzări îți dorești să aplici pentru un rol în marketing.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy