Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Gustări sănătoase la care nu este nevoie să renunți

Sursa foto: Pexels

„Ronțăieli” prietenoase cu sănătatea ta

Într-o lume a vitezei, în care se întâmplă multe într-un ritm rapid, gustările se pot dovedi aliații de nădejde pentru a ne menține energici și a face față unui program aglomerat.

Așadar, dacă ai obiceiul de a ronțăi câte ceva între mesele principale, nu este cazul să te simți vinovat. Însă nu este niciodată o idee rea să-ți evaluezi alegerile și să le adaptezi așa încât să poți beneficia de cât mai mulți nutrienți, dar să nu-ți pui în pericol silueta în același timp.

Cereale integrale

În locul snack-urilor obișnuite, alege alternative mai sănătoase, precum cerealele. Specialiștii recomandă snack-urile din cereale integrale, precum pufuleții, care îți pot oferi energia de care ai nevoie.

Alte gustări, recomandate de nutriționiști precum Dr Rohini Patilcare sau Eileen Canday, sunt chipsurile de mei, khakhras, biscuiții de orez, roșii cherry, rondele de castraveți sau bețișoare de ardei gras și țelină sau morcov, date prin iaurt sau sos de humus. Acestea te pot ajuta să controlezi apetitul și să previi excesele.

Nuci, fructe sau iaurt grecesc

Gustările ce oferă un echilibru bun între macronutrienți (grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați) și micronutrienți (minerale și vitamine) sunt o alegere ideală.

Dacă ai aproape un fruct întreg, puțin iaurt grecesc sau câteva nuci, atunci te-ai asigurat că o să ai parte de un snack din categoria fericită a gustărilor dense în nutrienți.

Experimentează diverse combinații și creează o gustarea simplă, rapidă și nutritivă asociind o mână de fistic, nuci braziliene, alune sau caju nesărate cu fructe.

Toast cu pastă de avocado și ou poșat

Dacă ai la îndemână un ou, puțină pastă de avocado, pâine prăjită și zeamă de lămâie, le poți combina pentru a obține un snack super savuros. O astfel de gustare sănătoasă și nutritivă poate fi o idee excelentă și pentru micul dejun.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy