Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Leguminoase pe care să le introduci în dietă tot anul

Sursa foto: Pexels

Superalimente care susțin sănătatea și longevitatea

Poate până acum leguminoasele nu s-au aflat tocmai în fruntea listei tale cu preferințe.

Dacă așa stau lucrurile, ar fi cazul să le oferi pe viitor un loc special, aceste superalimente numărându-se printre cele mai sănătoase alegeri alimentare.

Drept dovadă stă faptul că în dieta oamenilor longevivi din Zonele Albastre ale lumii, leguminoasele sunt alimente de bază.

Leguminoasele includ o gamă variată de legume, precum fasolea sau lintea, care conțin antioxidanți, dar și un tip de amidon ce contribuie la reglarea nivelului de zahăr în sânge.

Mazărea

Foarte apreciată și iubită pentru gustul dulce, mazărea verde este și un superaliment care merită din plin să fie introdus în dieta ta.

Pe lângă faptul că are puține calorii, aceasta conține și o bogăție de minerale și vitamine, precum vitamina C, B1, B9, A și K.

Adaugă mazărea în salate, paste sau alte preparate preferate sau bucură-te de un piure delicios de mazăre, care îți oferă pe lângă gustul irezistibil și o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Lintea

Indiferent că este vorba despre linte verde, maro sau roșie, profilul nutrițional al acesteia este unul impresionant. Lintea este o minunată sursă de fier, potasiu, magneziu și vitamina B. În plus, fibrele pe care le conține contribuie la un bun tranzit intestinal.

Fasolea neagră

O bună sursă de proteine vegetale, fasolea neagră conține o bogăție de fibre sănătoase, dar și de folat. Este ideală pentru preparatele de inspirație mexicană pe care le poți face acasă, precum tacos, burrito sau chilli.

Năutul

Un aliment ideal și pentru vegetarieni sau vegani, năutul este o sursă grozavă de proteine vegetale. Circa 164 g de năut fiert oferă aproape 14,5 g de proteine.

Aceste proteine vegetale din năut pot ajuta la controlarea apetitului și gestionarea greutății prin menținerea unui nivel de sațietate ridicat pentru mai mult timp.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy