Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum îți descoperi obiectivul profesional

Sursa foto: Pexels

Sfaturi pentru cei aflați la început de drum

Pentru aceia care se află la început de drum pe plan profesional există o presiune reală de a urma o carieră și a avea un obiectiv clar în minte în această direcție, respectând în același timp domeniul studiat în facultate.

Însă alegerea unui obiectiv fără experiența mai multor activități nu este posibilă. Obiectivul ales va fi unul ireal. Implicarea în cât mai multe proiecte care să presupună folosirea talentelor și abilităților este esențială pentru găsirea obiectivului profesional. Voluntariatul, spre exemplu, este un punct de plecare excelent.

Obiectivul în carieră nu este de împrumutat

Este total lipsit de sens să încerci să copiezi aspirațiile cuiva. În cele mai multe cazuri, obiectivul tău profesional nu poate fi același cu al colegului sau prietenei. Pentru a identifica propriul obiectiv este necesar să parcurgi procesul de autocunoaștere.

Oferă-ți timp pentru a reflecta și a-ți pune întrebări referitor la activitățile care te-au acaparat cu totul, care ți-au pus cel mai bine abilitățile în valoare. Descoperind ce îți place cu adevărat, îți vei putea trasa un obiectiv sănătos.

Păstrarea motivației și depășirea eșecului

Dacă ți-ai găsit obiectivul profesional, cu ajutorul unui coach sau pe cont propriu, asta nu înseamnă că ai scăpat de griji. Este esențial să reușești să rămâi motivat pe parcursul drumului spre atingerea obiectivului și să ai mentalitatea corectă în ceea ce privește realizarea planurilor tale.

O mentalitate de tipul: „Vreau să se întâmple totul acum și foarte repede; evit să fac orice mi-ar aduce frustrare” – nu va face altceva decât să te autosaboteze, punând piedici în calea atingerii obiectivelor.

Pe de altă parte, un aspect extrem de important în urmărirea până la capăt a obiectivului setat, este schimbarea perspectivei asupra greșelilor și acceptarea acestora ca lecții importante în procesul de învățare. Asta înseamnă expunerea la eșec și dorința de a-ți crește toleranța la frustrare.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy