Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Obiceiuri aparent inofensive care pot provoca dureri de spate

Sursa foto: Pexels

Ce îți poate afecta sănătatea spatelui

Durerile de spate pot da adevărate bătăi de cap oricui se confruntă cu ele. Primul gând în astfel de cazuri este găsirea medicamentului care să alunge cât se poate de repede durerea și disconfortul. Puțini se gândesc la obiceiurile zilnice care le pot provoca dureri de spate fără să-și dea seama.

Iată câteva dintre obiceiurile aparent inofensive la care nu te-ai fi gândit că îți pot cauza dureri de spate.

Purtarea tocurilor înalte

Postura poate fi afectată de purtarea în mod frecvent a unor pantofi care au tocuri înalte. Centrul de greutate al corpului este schimbat atunci când porți tocuri înalte, putând crea presiune suplimentară pe coloana vertebrală lombară.

Așadar, optează pentru încălțările cu tocuri joase ori de câte ori ai posibilitatea.

Postura la birou

Poziția incorectă a corpului la birou este un obicei comun care poate provoca dureri de spate. Dacă petreci mult timp stând pe scaun în fața computerului, acordă o atenție deosebită posturii tale.

Atunci când stai într-o poziție incorectă sau stai aplecat mult timp în fața computerului, presiunea pusă asupra coloanei vertebrale poate să crească și să ducă la apariția durerilor de spate.

Pentru a evita toate acestea, stai cu spatele drept la birou, cu monitorul poziționat la nivelul ochilor și ia mici pauze pentru întinderea spatelui.

Somnul pe o pernă sau un pat nepotrivite

Postura corpului în timpul somnului poate avea un impact major asupra sănătății spatelui. Perna nepotrivită sau un pat cu o saltea care nu oferă confortul necesar pot duce foarte ușor la apariția durerilor de spate.

Alege să investești într-un pat cu accesoriile potrivite și o pernă care îți susține gâtul și capul în poziție neutră în timpul somnului.

Lipsa exercițiilor de întindere

Mișcarea înseamnă sănătate. Nu uita să introduci în rutina ta de exerciții fizice și exercițiile de întindere, lipsa acestora slăbind mușchii și putând contribui la apariția durerilor de spate.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy