Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cele mai comune greșeli pe care le poți face la un interviu

Sursa foto: Pexels

Lucruri pe care să le eviți la întrevederea cu recrutorii

Este firesc să te afecteze experiențele mai puțin plăcute pe care le-ai avut în trecut la interviurile nereușite. Poate a fost lipsa de tact sau lipsa de experiență a recrutorilor care au transformat interviul într-o amintire ce ți-a lăsat un gust amar.

Însă astfel de experiențe nu ar trebui să le definească pe cele viitoare. Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le poți face la un interviu și cum le poți evita.

Vii la interviu cu frustrările experiențelor anterioare

Ai avut poate două sau poate douăzeci de interviuri dezastruoase până în prezent, în care recrutorii ți-au pus cele mai proaste întrebări, s-au purtat urât și poate au refuzat să-ți ofere răspunsurile pe care erai îndreptățit să le primești.

Asta nu înseamnă că toate interviurile vor decurge în același fel, dar nici că următoarele vor fi reușite în cazul în care nu decizi să lași frustrările deoparte la întrevederile cu noii recrutori. Nu ți-ai dori să te autosabotezi, stricând noua oportunitate printr-un ton acid și lipsă de răbdare față de întrebările recrutorilor care îți stau în față acum.

Asigură-te că atunci când vii la interviu ai lăsat frustrările acasă, conștient de ce poți și ce îți dorești, dar fără așteptări nerealiste că totul va decurge „roz”.

Întârzii fără să anunți

Fie că întârzii cinci minute sau zece minute, este esențial să anunți. Cu atât mai mult dacă știi că întârzierea va fi mai mare. Este crucial să contactezi recrutorul pentru a-i transmite scuze și a întreba dacă întrevederea rămâne valabilă în ciuda întârzierii sau dacă se poate stabili o nouă întâlnire.

Nu te informezi despre rol și companie

Indiferent dacă este vorba despre o companie mică despre care nu găsești foarte multe informații sau o companie mare, cu o mulțime de realizări și date importante în spate, este important să te documentezi și să citești cu atenție și descrierea postului.

În felul acesta vei putea evita o altă greșeală frecventă, anume aceea de a nu pune nicio întrebare recrutorilor. Documentându-te despre job și companie, vei putea adresa și întrebările potrivite.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy