Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce schimbări apar în legea pentru obținerea cetățeniei germane

Sursa foto: Pexels

Noua lege facilitează obținerea cetățeniei pentru imigranți

Germania oferă oportunități profesionale excelente, o calitate superioară a vieții și unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume. Astfel, nu degeaba ocupă și un loc fruntaș în alegerile oamenilor de pretutindeni în ceea ce privește oportunitățile internaționale.

Potrivit unei noi legi care a fost propusă de  guvernul german și care va intra în vigoare din 2024, imigranții vor putea în curând să obțină mult mai ușor cetățenia germană.

După cât timp de ședere în țară se poate obține cetățenia

Una dintre schimbările importante pe care le prevede proiectul de lege vizează durata de ședere în țară după care se obține cetățenia germană. Astfel, aceasta va fi redusă la cinci ani în loc de opt ani de ședere permanentă, cât este în prezent.

Pe de altă parte, persoanele care pot să demonstreze cunoștințe de limbă germană avansate, dar și un grad ridicat de integrare vor putea primi statutul de cetățeni germani după numai trei ani.

În ceea ce-i privește pe copiii care s-au născut în Germania, acestora li se va acorda cetățenia în mod automat, condiția fiind ca cel puțin unul dintre părinți să fi locuit în țară cinci ani.

Cetățenia multiplă

O altă schimbare semnificativă pe care o aduce noua lege este în ceea ce privește cetățenia multiplă. Dacă anterior imigranții erau obligați în unele cazuri să renunțe la cetățenia inițială, pe viitor se va permite în multe cazuri dubla cetățenie.

În cadrul proiectului este exclusă naturalizarea celor care au înfăptuit infracțiuni din motive rasiste sau antisemite.

Descriind proiectul ca fiind un factor cheie pentru menținerea Germaniei într-o poziție avantajoasă în competiția globală pentru cele mai bune minți, Nancy Faeser, ministrul de interne, a declarat: „vom câștiga cele mai bune minți doar dacă vor deveni pe deplin parte a societății noastre în viitorul apropiat”.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy